luni, iunie 24, 2024
Administrație

În octombrie, se va stabili firma care va executa lucrările din proiectul de asfaltare a 4 km de drumuri din Băile Olăneşti

364Vizualizari
Pe 31 iulie, primarul oraşului Băile Olăneşti, Sorin Vasilache, s-a deplasat la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractul de finanţare pentru proiectul pentru care a obţinut finanţare prin programul „Anghel Saligny”. Investiţia se referă la asfaltarea a 4 kilometri de drumuri de interes local şi la construirea unui pod pe strada Comanca, peste pârâul Olăneşti, şi are o valoare de 15 milioane de lei. Alesul PSD a dezvăluit că, în curând, va fi stabilită şi firma care va executa lucrărilor propriu-zise, licitaţia de atribuire fiind pe final.
„În această perioadă, ne aflăm în faza de evaluare a procedurilor pentru proiectare şi execuţie. Lucrurile se fac etapizat. Prima oară, s-a evaluat partea tehnică, iar acum se analizează propunerea economică. În opinia mea, în cel mult două săptămâni, vom avea un răspuns final şi din acest punct de vedere. Apoi, firma câştigătoare a licitaţiei va avea ca termen o lună pentru proiectare, după care va putea trece la execuţia lucrărilor. Nu se ştie însă exact când va putea începe activitatea propriu-zisă de asfaltare”, ne-a precizat Sorin Vasilache.
Săptămâna trecută, pe 14 septembrie, în cadrul proiectului „Ziua de Curățenie Națională 2023”, şi la Băile Olăneşti, a avut loc o amplă acţiune de ecologizare. „Primăria Orașului Băile Olăneşti, în colaborare cu Liceul Tehnologic «Justinian Marina» și Asociația «Let’s do it, România!», a organizat o acțiune de igienizare și salubrizare în localitate, la care au participat elevi, profesori și reprezentanți din cadrul instituțiilor”, a transmis administraţia locală, pe Facebook.