joi, februarie 29, 2024
Diverse

În OZN-urile de la Seaca, cea mai păguboasă investiție a Vâlcii din toate timpurile, ar putea fi cazate sute, poate mii de persoane cu COVID-19

18.2KVizualizari
La ora actuală, potrivit specialiștilor, spitalele din România nu au capacitatea necesară de a trata persoanele depistate cu COVID-19. În contextul unui număr de mii de bolnavi, sistemul s-ar putea bloca și am asista la o criză fară precedent în România. Iar acesta nu este deloc un scenariu SF, dacă ne uităm la ceea ce se întâmplă prin Occident. Deja, unii oameni de afaceri din țara noastră au anunțat că, în semn de solidaritate cu situația actuală din ţară, pun la dispoziția spitalelor hotelurile și alte spații proprii. Acest lucru ar putea însă falimenta afacerile lor pe viitor, mai ales că lumea se va feri mult timp după trecerea coronavirusului de hoteluri, pensiuni etc.
Marius Voican, managerul de la Brother’s Pub și Frigotech, a găsit la Vâlcea o variantă extraordinară. Este vorba de complexul de la Seaca, una dintre cele mai dezastruoase investiții din istoria județului, care a înghițit milioane de euro și, de ani buni, stau goale, nefolosite. „Sunt 7 pavilioane acolo. De ce să nu ne gândim să le dăm o utilitate concretă în perspectiva unei crize naţionale cauzate de coronavirus. În plus, zona este şi izolată… Oamenii de acolo nu vor intra în contact cu persoanele sănătoase. Nu poți să te bucuri, ca stat, că persoana X îți dă hotelul său. Asta poate însemna faliment pentru oamenii de afaceri. În plus, în comune, există sute de școli abandonate, care nu vor mai fi deschise niciodată pentru elevi. Și asta e o variantă! Haideți să ajutăm mai mult mediul privat, pentru că și așa e la pământ în această perioadă. Și cine știe când își va mai reveni!”, a explicat Marius Voican.