Sporturi

În perioada stării de urgenţă, voleibaliştii şi voleibalistele de la CNMB au făcut antrenamente online. „A fost vorba doar de exerciţii fizice şi de pregătire teoretică. Practic, ne vom mai reuni abia la toamnă”

1.03KVizualizari
În perioada stării de urgenţă, la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, nu s-au întrerupt antrenamentele echipelor de volei. Dar, în condiţiile în care a fost interzis ca acestea să se desfăşoare în grup, pregătirea a continuat în mediul online. Astfel, potrivit afirmaţiilor lui Marius Mărgărit, coordonatorul catedrei de volei de la prestigiosul liceu din Vâlcea, care antrenează echipele de juniori şi cadeţi, fiecare elev a fost nevoit să facă exerciţii fizice individuale şi să studieze scheme de joc. La fel au procedat şi junioarele, şi cadetele, care au primit din partea profesoarelor Denisa Stoicănescu şi Romaniţa Nicolau un program de pregătire adecvat.

Marius Mărgărit, antrenor CNMB: „M-ar bucura enorm ca, din 15 mai, autorităţile să ne dea voie să facem antrenamente, măcar cu elevii din clasa a 12-a”

„Aşa cum era normal, din cauza pandemiei de Covid-19, care ne-a ţinut izolaţi în case, am trecut şi noi la pregătirea sportivă online. A fost vorba în special de exerciţii fizice, pe care le-am trimis jucătorilor şi jucătoarelor să le execute individual, în interior, pentru că majoritatea stau în apartamente, nu la casă. Fiecare mi-a trimis câte o înregistrare video cu ceea ce a făcut. De asemenea, le-am trimis elevilor şi anumite scheme de joc, pentru ca fiecare să le studieze. Mă refer la probleme stricte de tactică şi de strategie pe teren, scheme şi desene, pe care ei le-au dezbătut şi le-au comentat. Să-şi aducă minte cum să se aşeze pe teren, la primirea serviciului, la efectuarea blocajului şi aşa mai departe. Apoi, după fiecare lecţie, am purtat discuţii cu toţi pe grupul nostru propriu de whatsapp, ca să văd dacă le-au şi înţeles cum trebuie. A fost exact cam cam la şedinţele tehnice dinaintea meciurilor. Unii le-au făcut bine, alţii – nu sau mai rar, dar, asta e situaţia, nu mai poţi să-i perfecţionezi pe toţi în perioada asta grea, fără să ai contact direct cu ei şi să le arăţi pe loc unde au greşit”, a precizat Marius Mărgărit.
Experimentatul antrenor de volei de la CNMB speră că situaţia va fi alta din 15 mai, iar autorităţile vor permite să se facă măcar antrenamente în aer liber. „M-ar bucura enorm ca, din 15 mai, autorităţile să ne dea voie să facem antrenamente, măcar cu elevii care sunt în clasa a 12-a. Bineînţeles însă că nu în sală, ci doar afară! Câte 3 pe teren, în grupe separate, să alerge, să sară, să facă flotări, abdomene etc. Cu siguranţă, nu s-ar întâmpla nimic grav. Altfel, ne vom mai reuni cu toţi jucătorii abia la toamnă!”, a încheiat Marius Mărgărit, coordonatorul catedrei de volei de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”.