vineri, mai 7, 2021
Administrație

În perioada următoare, la Şirineasa, se încheie asfaltarea unei porţiuni de 1 km din DC 121, dar şi a podului din punctul La Balastieră

483Vizualizari
În această perioadă, în comuna Şirineasa, continuă lucrările de asfaltare a unei porţiuni de 1 kilometru din DC 121 Slăviteşti – Aricioaia – Marcea. Primarul Ion Streinu a reamintit faptul că tronsonul respectiv are o lungime de aproximativ 1,72 km, diferenţa de 720 de metri fiind modernizată în urmă cu câţiva ani. Pe de altă parte, tot pe DC 121, se lucrează şi la asfaltarea podului din punctul La Balastieră.
„Aşa cum am mai declarat, suntem în discuţii avansate pentru a obţine o ofertă de la o firmă de transport în comun, astfel încât să le asigurăm oamenilor din zonă, ce vin de la schimbul 2 sau pleacă la schimbul 3, şi o cursă regulată de noapte. Din ce ştiu, licenţele pentru trasee se dau în martie şi octombrie, iar toamna aceasta sper să obţinem şi noi un acord favorabil pentru un microbuz care să circule pe DC 121. Mai mult ca sigur, vom reuşi treaba asta, de aceea, depunem eforturi pentru a finaliza lucrările de asfaltare a arterei respective, dar şi a podului care se află pe acest drum, în punctul La Balastieră. În prezent, se lucrează la lărgirea căii de acces spre pod. Acesta are o lungime de 40 de metri şi o lăţime de aproape 3 metri, astfel că accesul auto va fi permis doar pe o bandă. Investiţiile de asfaltare a porţiunii de 1 kilometru din DC 121, precum şi a podului din punctul La Balastieră sunt realizate cu bani din bugetul local. Lucrările se ridică la aproximativ 450 de mii de lei”, a dezvăluit Ion Streinu.
În această vară, primarul din Şirineasa a finalizat lucrările de refacere a punţii metalice carosabile din satul Ciorăşti, de la Gura Văii Morilor, pentru care Ion Streinu a obţinut fonduri pe situaţii de urgenţă, în toamna anului trecut. Aceasta a fost distrusă de inundaţii în vara lui 2019, iar pentru reconstruirea ei alesul PSD a obţinut 479 de mii de lei de la Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Puntea este extrem de importantă pentru locuitori, în condiţiile în care asigură accesul către cele 700 de hectare de proprietăţi agricole din Valea Morilor şi spre izlazul Urzicuţa.