miercuri, iulie 28, 2021
Sporturi

În premieră, Vâlcea are doi boxeri frați care vor lupta la Europene: Angi și Mario Teodosescu. Primăria Râmnicului încă nu a aflat asta…

345Vizualizari
Angelo Teodosescu (16 ani) reușea, în 2019, în perioada în care era antrenat de regretatul profesor Marius Băluță, să câștige medalia de argint la Campionatul European, categoria cadeți, cea mai mare performanță din istoria acest sport, în județul Vâlcea. După doi ani, Angi va merge, din nou, la Europene. De această dată, va lupta la juniori, în Georgia, la Tbilisi, unde speră să urce din nou pe podium.
Interesant e faptul că și fratele său, Mario Teodosescu (14 ani), va lupta la Europenele de cadeți, programate în toamnă, în Serbia. Este pentru prima dată în istoria boxului când Vâlcea are doi frați participanți la cele mai tari competiție de pe bătrânul continent.
Din păcate, mai trebuie precizat că, de curând, Angi și Mario Teodosescu au câștigat Cupa României, însă nu au punctat pentru Vâlcea, unde sportul rămâne pe plan secundar pentru autoritățile locale, ci au concurat pentru Pandurii Tg. Jiu. După dispariția prematură a reputatului antrenor și profesor Marius Băluță, boxul vâlcean a pierdut mulți dintre campionii săi.

„Nepoții mei s-au legitimat la Pandurii Tg. Jiu, deoarece acolo au găsit susținerea financiară necesară și o atmosferă excelentă pentru a face performanță. La Vâlcea, din motive imposibil de înțeles, nu s-a putut. Sau nu interesează pe nimeni sportul… Amândoi sunt la lotul național, deci, reprezintă România la toate competițiile internaționale”, a precizat Marian Teodosescu, unchiul lui Angi și al lui Mario Teodosescu.