Fotbal Județean

În turul Ligii a V-a, Olteţul Zătreni nu s-a putut baza pe 7-8 titulari din sezonul trecut. „Ne-am menţinut sus în clasament, datorită faptului că în lot a fost ordine şi disciplină”

935Vizualizari
La finele turului Ligii a V-a, echipa Olteţul Zătreni ocupă locul 4 în clasamentul Seriei Est, cu 25 de punct în cont. Gruparea din comuna administrată de primarul Constantin Liţoiu se află la cinci „lungimi” de lidera ierarhiei, Viitorul Voiceşti, singura care poate promova în eşalonul superior la finele sezonului. Potrivit antrenorului Nicolae Vâlcu, rezultatele obţinute până în prezent pot fi considerate însă peste aşteptări, din moment ce Olteţul Zătreni s-a confruntat cu mari probleme de efectiv încă de la începutul acestui campionat. Astfel, faţă de anul trecut, echipa din sudul judeţului nu a putut alinia 7-8 jucători de bază.

Nicolae Vâlcu: „Toţi jucătorii rămaşi au luptat la maximum pentru echipă!”

„Am avut mari probleme de lot la începutul campionatului, dar totuşi am făcut faţă. Faţă de sezonul trecut, încă din prima etapă a turului ne-au lipsit şapte jucători titulari, şi este vorba chiar de cei mai buni jucători ai echipei, care au fost plecaţi la muncă peste hotare. Pe parcursul primei părţi a Ligii a V-a, am rămas şi fără cel de-al optulea fotbalist de bază din lot. Astfel, de-a lungul turului, nu ne-am putut baza pe serviciile jucătorilor Laurenţiu Vâlcu şi Alexandru Herăscu (plecaţi în Germania), Gheorghe Toşa (zis „Gite”) şi Gabriel Herăscu (ambii, în Anglia), Adrian Vâlcu (la Bucureşti) şi juniorii Cătălin Stanca (ajuns în Bănie, la „U” Craiova) şi Marian Pap (transferat la Faurul Livezi). În plus, după meciul din deplasare, cu AS Făureşti (pe care l-am pierdut cu scorul de 3-1, în etapa a 6-a), am rămas şi fără Cătălin Cercel, căpitanul echipei, care s-a accidentat şi nu a mai putut juca până la finele turului. Aşa cum se observă, este vorba de aproape o întreagă echipă, toţi jucătorii amintiţi fiind titulari în sezonul trecut”, a subliniat Nicolae Vâlcu.
„Cu toate aceste probleme, iată că ne-am menţinut sus în clasament, şi datorită faptului că în lot a fost foarte multă ordine şi disciplină. Toţi jucătorii rămaşi au ascultat indicaţiile mele, şi-au respectat posturile pe care i-am aşezat, au luptat la maximum pentru echipă, iar pentru că au dat randamentul scontat rezultatele s-au văzut. Dacă ar fi făcut fiecare ce-ar fi vrut şi n-ar fi existat disciplină, nimic n-ar fi mers mers bine şi ne-am fi clasat mult mai jos în Seria Est”, a mai adăugat antrenorul echipei Olteţul Zătreni, Nicolae Vâlcu.