sâmbătă, septembrie 23, 2023
Administrație

În ultimii ani, la Vaideeni, s-au realizat investiţii deosebite în infrastructura şcolară

687Vizualizari
În ultima perioadă, la Vaideeni, s-au derulat ample investiţii în infrastructura şcolară. În acest sens, potrivit primarului Daniel Băluţă, a fost vorba de reabilitarea şi modernizarea şcolii din satul Mariţa, dar şi de construirea şi dotarea noii grădiniţe din satul Atârnaţi cu mobilier şi toate cele necesare, cu fonduri europene. La şcoala Mariţa, valoarea lucrărilor s-a ridicat la 900.000 de lei.
Anterior, alesul PSD a finalizat lucrările de reabilitare şi modernizare a şcolii gimnaziale din satul Izvorul Rece (pentru care Ministerul Dezvoltării a alocat, în anul 2017, suma de 800.000 de lei), precum şi de extindere şi reabilitare a şcolii cu clasele 0-4 din Atârnaţi (în valoare de 600.000 de lei, banii provenind, de asemenea, de la Guvern, prin PNDL 2).
O altă investiţie importantă pe care Daniel Băluţă a derulat-o în ultima perioadă a vizat reabilitarea şi dotarea Şcolii Vechi, o clădire de patrimoniu din ansamblul rural, care va avea ca destinaţie expunerea tradiţiilor locale din Vaideeni.
În această iarnă, din cauza pandemiei de Covid-19, la Vaideeni, nu a mai avut loc Balul Oierilor, tradiţionala manifestare culturală care se desfăşura an de an, pe 1 ianuarie, de peste un secol. Administraţia locală speră că 2021 va fi cu totul altfel, iar evenimentele obişnuite anuale din comună vor fi organizate din nou.