Handbal

În următoarea etapă din Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea are parte de o deplasare infernală, la Moscova

93Vizualizari

• meciul va avea loc sâmbătă, 26 septembrie, de la ora 17.00 (în România)

În următoarea etapă din Liga Campionilor, SCM Rm. Vâlcea va evolua în deplasare, în fieful echipei CSKA Moscova, care a produs o surpriză de proporţii în runda inaugurală a competiţiei, prin remiza cu Audi ETO Gyor (27-27). Week-end-ul trecut, trupa antrenată de danezul Jan Leslie Lund a reuşit un nou rezultat fantastic, victorie în fieful grupării Buducnost Podgorica (25-22), la care au revenit multe dintre jucătoarele absente în prima etapă, la Podravka Koprivnica, precum Jovanka Radicevic (golghetera Ligii Campionilor din sezonul trecut), rusoaica Valeriia Maslova, Itana Grbic etc.

Portăriţa Anna Sedoykina (36 de ani), cea mai experimentată handbalistă din lot

În meciul cu Gyor, cea mai bună marcatoare a fost Elena Mikhaylichenko (7 goluri) – un inter stânga în vârstă de 19 ani, care a fost secondată îndeaproape de Darya Dmitrieva (5) – inter centru, 25 de ani, căpitanul echipei. În Muntenegru, au excelat Darya Dmitrieva, Polina Vedekhina şi Polina Gorshkova – toate cu câte cinci „boabe”, în timp ce Elena Mikhaylichenko a punctat de trei ori. Cea mai experimentată jucătoare din lotul formaţiei este, de departe, portăriţa Anna Sedoykina (36 de ani), dar CSKA Moscova mai are şi are alte handbaliste cu vechi ştate de serviciu în naţionala Rusiei, dintre care le amintim pe Marina Sudakova (extremă dreapta, 31 de ani), Yana Zhilinskayte (pivot, 31 de ani) şi Yekaterina Ilyina (inter centru, 29 de ani).

Florentin Pera: „Sper că toate jucătoarele vor fi sănătoase pentru acest meci”

Antrenorul Florentin Pera priveşte cu teamă spre meciul de la Moscova, după cele trei cazuri de Covid-19 de săptămâna trecută (Kristina Liscevic, Mireya Gonzalez Alvarez şi secundul Goran Kurtes). „Sper că toate fetele vor fi sănătoase în această săptămână. Luni, 21 septembrie, am efectuat un nou test RT-PCR, iar zilele acestea vom afla pe care dintre jucătoare le vom putea folosi la Moscova. În prima etapă a competiţiei, CSKA a practicat un handbal foarte bun, cu Gyor, când a obţinut şi un rezultat excelent (n.r.: 27-27), deci este o echipă puternică. În ceea ce ne priveşte, trebuie să continuăm să luptăm şi să nu renunţăm, acesta e obiectivul nostru”, a declarat Pera.