duminică, aprilie 11, 2021
Administrație

În următoarea perioadă, primarul Ion Streinu va depune la CNI proiecte de asfaltare pentru încă 38 de uliţe din Şirineasa

489Vizualizari
În martie, primarul Ion Streinu, din Şirineasa, a primit veşti bune din partea Companiei Naţionale de Investiţii, care viza asfaltarea a patru drumuri din localitate. Este vorba de uliţele Zidăriei şi Niţă Negrea – ambele din satul Slăviteşti, Olteanu – din Şirineasa şi de strada Condoiu – din Ciorăşti. Acestea au o lungime totală de aproape 2 kilometri şi au fost incluse iniţial în mega-pproiectul de modernizare a 43 de artere, pentru care alesul PSD a încercat să obţină finanţare în 2019, prin FDI. După desfiinţarea programului de către guvernul PNL, Ion Streinu a început demersurile pentru a asfalta treptat şi celelalte tronsoane. Unul dintre acestea, DC 121 Slăviteşti – Aricioaia – Marcea, a fost modernizat cu forţe proprii, anul trecut, pe o lungime de 1 kilometru, iar pentru alte patru a primit recent aprobare de la CNI.
Social-democratul spune că şi celelalte 38 de drumuri de interes local din Şirineasa din vechea documentaţie depusă pe FDI vor fi trimise în perioada următoare la CNI, în mai multe proiecte. „Voi sparge proiectul pe FDI în mai multe părţi, deoarece am observat că investiţiile cu valori mari nu prea sunt aprobate. În aceste condiţii, le vom include treptat la CNI, încercând să avem măcar câte un drum de asfaltat în fiecare sat. Şi în proiectul avizat recent, cu cele patru drumuri, am introdus cel puţin câte o arteră din Slăviteşti, Şirineasa şi Ciorăşti, din rândul celor cu lungimi cât mai mari”, a declarat primarul Ion Streinu.