Administrație

În următorii ani, primarul Ion Streinu va introduce 20 de kilometri de reţea de gaze naturale la Şirineasa

121Vizualizari
Proiectul de introducere a reţelei de gaze naturale în comuna Şirineasa reprezintă o prioritate, în următorii patru ani, pentru primarul Ion Streinu. Potrivit alesului PSD, investiţia ar trebui să se realizeze pe o lungime de peste 20 de kilometri.
„În ceea ce priveşte zonele vizate pentru introducerea conductei, în primul rând, ar fi vorba de drumul principal, de la staţia din Popeşti, până la intrarea dinspre Băbeni. În total, acest traseu are vreo 9 km. Apoi, în proiect mai sunt incluse satele Aricioaia, Slăviteşti şi cătunul Loturi, zonele amintite având în jur de 3350 de metri de reţea. Din documentaţie, mai fac parte DC 122 şi DC 121 (pe 1,5 km), iar dacă mai luăm în calcul şi uliţele, vom depăşi lejer 20 de kilometri de conductă de gaze naturale”, a spus Streinu.

Alesul PSD, nemulţumit de noile condiţii din ghidul de accesare a fondurilor pentru gaze naturale

Referitor la investiţiile în sistemul de gaze naturale, primarul din Şirineasa a ţinut să-şi exprime însă dezamăgirea pentru faptul că Guvernul a schimbat regulile din mers, iar localităţile trebuie să garanteze acum că vor avea cel puţin 1000 de racorduri.
„În noul ghid, nu se mai pot accesa fonduri pentru reţeaua de gazde decât dacă se îndeplineşte condiţia cu 1000 de racorduri. Din acest punct de vedere, niciodată într-o comună cum e Şirineasa nu se vor putea branşa atâtea gospodării. Cel puţin nu în acest moment! În mod cert, astfel, vor fi favorizate doar comunele mari, iar Şirineasa nu se poate compara cu acestea. În plus, a mai apărut o problemă. Dacă două sau mai multe comune se asociază, n-ai voie să mai depăşeşti 25 de kilometri de reţea! În acest caz, ce vom face dacă vom pune la punct un parteneriat cu Pesceana şi Popeşti, de exemplu? Ne vom lua la bătaie pentru a împărţi cei 25 de kilometri? Practic, nu vom putea să realizăm nici măcar drumul principal într-o asemenea situaţie. Dacă la Şirineasa avem de realizat 20 de kilometri, cu cine trebuie să facem parteneriat pentru diferenţa de 5? Într-o asociere cu Pesceana, 7 km sunt doar prin pădure, ce mai rămâne în rest celor două localităţi? Dacă ar fi vorba strict de zone locuibile pentru cei 25 de kilometri, ar fi altceva! Evident că ghidurile trebuie să fie regândite, altfel nu va mai atrage nimeni fonduri pentru gaze”, a răbufnit primarul PSD din Şirineasa, Ion Streinu.