Diverse

În week-end (21-23 iulie), Consiliul Judeţean Vâlcea organizează ediţia a doua a evenimentului „Fii Cool la Cule”! Vezi cine va urca pe scena de la Măldăreşti!

783Vizualizari
La sfârşitul săptămânii, mai precis în perioada 21-23 iulie, Consiliul Judeţean Vâlcea – instituţie condusă de Constantin Rădulescu – va organiza, la Măldăreşti, cea de-a doua ediţie a evenimentului „Fii Cool la Cule”. Şi de această dată, fiecare dintre cele trei seri ale manifestării va avea un specific anume din punct de vedere muzical. Astfel, ziua de vineri, 21 iulie, va fi dedicată muzicii populare, sâmbătă, 22 iulie – va fi seara pop-folk, iar duminică, 23 iulie – se va cânta pop-rock.
În 2023, cei mai importanţi artişti care vor susţine recitaluri la evenimentul din comuna Măldăreşti vor fi Taraful Iancu Jianu şi Constantin Gaciu (care au fost prezenţi şi la ediţia inaugurală a manifestării, din 2022), Ansamblul Plăieşii (Chişinău), Andra Gogan, trupa White Mahala şi formaţiile rock Antract şi Compact. Ca de obicei, la toate concertele din cadrul acestui eveniment, intrarea spectatorilor va fi liberă!

La Culele de la Măldăreşti, s-au filmat mai multe scene din pelicula „Drumul Oaselor”, cu Florin Piersic în rolul Mărgelatu (Trandafirul Galben)

Dincolo de spectacolele artistice, şi în acest an, scopul evenimentului „Fii Cool la Cule” va fi şi acela de a pune în evidenţă atracţiile turistice deosebite ale zonei, care sunt pline şi de conotaţii istorice. Este vorba de Culele Greceanu (a cărei construcţie a început în secolul al XVI-lea) şi Duca (ridicată în 1818), două case-fortăreţe care au aparţinut unor vechi boieri. Aici, s-au turnat mai multe scene din pelicula „Drumul Oaselor” (1980), cu Florin Piersic în rolul principal. Acesta e primul din cele şase filme din seria Mărgelatu (sau Trandafirul Galben), aşa cum a fost denumită la acea vreme, şi descrie frământările unor boieri din organizaţia „Frăţia” pentru a cumpăra nişte arme cu care să poată declanşa Revoluţia de la 1848.

Fii Cool, la Cule – Ediţia a II-a
Măldăreşti (21-23 iulie 2023)

Programul evenimentului:

Vineri, 21 iulie (de la ora 18.00): muzică populară
• Rapsodia Vâlceană (şi interpreţii Alin Pavelescu, Cristina Udrea, Ilie Dură, Ionela Petria, Anamaria Iorga, Ionela Nicolae, Bogdan Cioranu şi Marius Ţugulescu)
• Taraful Iancu Jianu şi Constantin Gaciu
• Ansamblul Plăieşii (Chişinău)
Sâmbătă, 22 iulie (de la ora 19.00): pop-folk
• DJ Călin
• Andra Gogan
• White Mahala
Duminică, 23 iulie (de la ora 19.00): pop-rock
• DJ Călin
• Antract
• Paul Ciuci – Compact