Fotbal Național

În week-end, Cozia Călimăneşti a obţinut primul punct din noul sezon al Ligii a III-a

109Vizualizari
Sâmbătă, 9 septembrie, Cozia Călimăneşti a înfruntat-o, pe teren propriu, pe Unirea Bascov, într-un meci din cadrul etapei a treia a Ligii a III-a. Partida din acest week-end s-a încheiat la egalitate (0-0), rezultat în urma căruia formaţia antrenată de Vasile Ilinca a obţinut primul punct din sezonul actual.
Aşa cum se cunoaşte, în vară, echipa argeşeană a fost mutată de FRF în Seria 6, din Seria 4, unde a ocupat locul 6 la finele sezonului regular, iar apoi prima poziţie în play-out, în sezonul trecut. Gruparea din judeţul vecin i-a luat locul în Seria 6 formaţiei „satelit” din Bănie, CS „U” Craiova 2, care în campionatul actual evoluează în Seria 7. De menţionat mai este şi faptul că, după numirea vâlceanului Adrian Dulcea la naţionala Under 19, conducătorii de la Unirea Bascov l-au instalat în postul de antrenor principal pe Marius Stoica (ex-CS Mioveni).
Înaintea partidei din week-end, Cozia Călimăneşti era singura echipă vâlceană care nu obţinuse niciun punct în primele două runde ale Ligii a III-a, în care a jucat însă de două ori în deplasare (la Turnu Măgurele şi Curtişoara). Fotbaliştii din staţiune au reuşit „să spargă ghionionul” pe teren propriu, cu Unirea Bascov. A fost o remiză albă, dar atât de necesară pentru noua echipă din staţiune, care are nevoie de timp şi de alte câteva etape / meciuri, pentru a se roda şi a da randamentul scontat sub timona lui Vasile Ilinca, un antrenor recunoscut pentru modul exemplar de a pregăti echipele.