sâmbătă, septembrie 23, 2023
Sporturi

În week-end, CS Vâlcea 1924 se va bate pentru calificarea la turneul final al Cupei României

95Vizualizari

• echipa antrenată de Hristu Şapera le va înfrunta pe CSU Sibiu şi CSM CSU Constanţa, în cadrul unui turneu care va avea loc în oraşul de la malul Mării Negre

Vara trecută, Consiliul Judeţean Vâlcea a anunţat înfiinţarea clubului CS Vâlcea 1924, a cărui secţie de baschet masculin a şi-a trecut deja în cont o performanţă fantastică chiar din primul sezon. Astfel, sportivii antrenaţi de Hristu Şapera au reuşit să promoveze en-fanfare în Liga Naţională, iar în această toamnă vor lua startul în cea mai tare întrecere internă care adună sub panouri mulţi jucători de top.
Până la startul campionatului, care e programat în ultima săptămână din luna septembrie, baschetbaliştii de la CS Vâlcea 1924 vor participa la Cupa României, ce va avea loc între 15 şi 17 februarie. La fel ca în ediţia precedentă, această competiţie va debuta cu o fază preliminară, la care vor participa toate cele 18 echipe din Liga Naţională. Acestea au fost împărţite, prin tragere la sorţi, în şase grupe de câte trei formaţii, în care se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. Câştigătoarele celor şase turnee, alături de cele mai bune două echipe de pe locurile 2, vor obţine calificarea în Final 8, care se va desfăşura la începutul anului viitor, mai precis în perioada 13-17 februarie 2024, o zi mai târziu fiind programat All Star Game-ul masculin.
Turneul la care formaţia vâlceană va participa va avea loc în oraşul de la malul Mării Negre, în prima zi, în speţă, vineri, 15 septembrie, urmând a se înfrunta CSU Sibiu şi CSM CSU Constanţa. Ulterior, sâmbătă şi duminică (pe 16 şi 17 septembrie) va fi rândul baschetbaliştilor de la poalele Capelei să le întâlnească pe cele două echipe amintite mai sus, prima oară fiind programat duelul cu gruparea din Ardeal, iar apoi cel cu trupa din Dobrogea.