miercuri, ianuarie 19, 2022
Sporturi

În week-end, voleibaliştii lui Marius Mărgărit o înfruntă pe CSŞ Caransebeş, în Sala Capela

48Vizualizari
În următorul meci pe care îl vor disputa în Campionatul Naţional de juniori, voleibaliştii de la CNMB vor primi, pe teren propriu, vizita echipei CSŞ Caransebeş. Partida din Sala Capela va avea loc duminică, 16 ianuarie, de la ora 12.00. În tur, trupa din judeţul Caraş-Severin s-a impus categoric, cu scorul de 3-0, pe teren propriu (pe seturi: 25-15, 25-11, 25-8). Ulterior, până la finele fazei preliminare, vâlcenii mai au de jucat cu CSŞ Blaj şi CS Westar Arad, de fiecare dată în deplasare.
În clasamentul la zi al Seriei C din Campionatul Naţional de volei pentru juniori, CSŞ Blaj are 13 puncte în cont (din cinci meciuri), CNNT Craiova – 12 (în şase jocuri), CSŞ Caransebeş – 12 (în patru etape, toate încheiate cu victorii), iar CS Westar Arad – 3 (în şase partide). Ultima clasată este CNMB – 0 puncte (în cinci meciuri, cu un singur set câştigat).

Trei elevi din clasa a VIII-a, titulari în echipa de juniori de la CNMB

Marius Mărgărit, antrenorul echipei de volei-juniori de la Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân”, din Rm. Vâlcea, spune că, în meciurile de până acum, s-a confruntat cu o lipsă acută de jucători, aşa că a apelat şi la serviciile unor elevi din clasa a VIII-a, iar trei dintre aceştia au fost promovaţi direct ca titulari în sextetul de bază. „Nu mai avem de unde să alegem jucători ca odinioară, iar din acest motiv am schimbat radical strategia faţă de anii precedenţi şi am identificat trei elevi din clasa a VIII-a, pe care i-am cooptat în lot. Este vorba, în primul rând, de Vlad Cumpănaşu (secund), care a participat în luna decembrie şi la selecţia pentru lotul naţional de speranţe, din care se pare că va face parte pe viitor. În plus, îi mai avem la dispoziţie pe Rareş Popescu şi Rareş Pavel, ambii fiind tot elevi în clasa a VIII-a. Aşadar, deşi jucăm la nivel de juniori, avem copii foarte mici de vârstă în lot, în speţă, cadeţi şi speranţe. Din primul şase, mai fac parte Liviu Şerbănescu, Rareş Ceauşu, Răzvan Orăşanu şi Silviu Amzolini. Jucătorii din clasa a XII-a vin mai rar la antrenamente, pentru că fac în paralel şi meditaţii pentru Bacalaureat. În aceste condiţii, în sezonul actual, ne-am axat în special pe voleibaliştii mai mici de vârstă, pe cadeţi şi speranţe”, a dezvăluit Marius Mărgărit.