sâmbătă, februarie 27, 2021
Handbal

Încă o plecare de la SCM Rm. Vâlcea! Preparatorul fizic Jovan Novakovic a ajuns la Dunărea Brăila

448Vizualizari
Vineri, 29 mai, la doar o zi după ce i-a prelungit contractul antrenorului croat Neven Hrupec (în vârstă de 45 de ani), clubul Dunărea Brăila a dezvăluit o mutare mai mult decât interesantă. Astfel, gruparea din estul ţării s-a înţeles cu preparatorul fizic sârb Jovan Novakovic, care s-a despărţit de SCM Rm. Vâlcea după două sezoane. „Cu o vastă experiență în pregătirea sportivilor, Jovan Novakovic vine la Dunărea Brăila din postura de campion al României cu SCM Rm. Vâlcea. De naționalitate sârbă, Jovan a terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport din Belgrad, unde a fost și profesor universitar, iar din 2005 deține un club de fitness, în orașul natal. Ca și experiență cu echipele de club, acesta a început să lucreze în handbal la echipa Max Sport (în perioada 2011-2013), după care au urmat Radnicki (2013-2014), Novi Beograd (2014-2015), CSM Ploiești (2014-2016) și SCM Rm. Vâlcea (2018-2020). De asemenea, în anul 2015, el a pregătit echipa națională de tineret a Serbiei. În ediţia 2018-2019, Jovan Novakovic a câștigat Supercupa României și campionatul în Liga Florilor, având, de asemenea, prezențe în competițiile europene, cu SCM Rm. Vâlcea”, au anunţat oficialii de la Dunărea Brăila, pe pagina de internet a clubului.
„Mă bucur de această colaborare cu Dunărea Brăila. Pentru mine, este o nouă provocare și mă bucur că am susținerea conducerii administrative, dar și a staff-ului tehnic. Am mai lucrat în trecut cu Neven Hrupec și cu siguranță vom face lucruri frumoase împreună. HC Dunărea Brăila este un club cu experiență, cu jucătoare bune și consider că munca mea va fi mai mult decât benefică pentru echipă. Vom începe pas cu pas și ne dorim cu toții să avem rezultate bune”, a declarat Jovan Novakovic, pentru site-ul echipei din estul ţării, la puţin timp după ce şi-a dat acordul pentru a merge la Dunărea Brăila.

Emil Guiu, noul preparator fizic al echipei vâlcene?

După despărţirea de Jovan Novakovic, de buna condiţia fizică a jucătoarelor de la SCM Rm. Vâlcea s-ar putea ocupa Emil Guiu (fost kinetoterapeut la CS Oltchim), care s-a aflat şi în ultima perioadă alături de clubul din Sala Traian. În altă ordine de idei, aşa cum se cunoaşte, la Dunărea Brăila şi-a dat acordul să evolueze din următorul sezon şi Mădălina Zamfirescu. Conducătoarea de joc în vârstă de 25 de ani s-a despărţit, la sfârşitul acestui campionat, de SCM Rm. Vâlcea, nemulţumită de faptul că a jucat prea puţin.