marți, ianuarie 19, 2021
Handbal

Începând din acest an, în fiecare etapă din Liga Florilor se vor mai juca doar câte şapte meciuri, după ce echipa Crişul Chişineu-Criş s-a retras din campionat

54Vizualizari
Vara trecută, Crişul Chişineu-Criş s-a numărat printre cele patru echipe nou-promovate în Liga Florilor, alături de SCM Galaţi, Dacia Mioveni 2012 şi Activ Prahova Ploieşti. Aventura formaţiei din judeţul Arad pe prima scenă a ţării s-a încheiat însă doar după şase runde. Pe 16 noiembrie, noul Consiliu de Administraţie al CS Crişul Chişineu-Criş, ţinând cont de recomandarea noului primar al localităţii, liberalul Flavius Chereji, a votat retragerea din campionat a echipei de handbal feminin. Motivul a fost acela că „bugetul oraşului nu mai suportă susţinerea echipei în Liga Florilor”. Abandonul a fost unul oarecum normal, unele dintre componentele lotului dezvăluind în presa locală că nici nu îşi mai primiseră salariile de două luni.
Primăria Chişineu-Criş (o localitate cu o populaţie de aproape 8000 de locuitori, conform ultimului recensământ din 2011), va mai finanţa doar formaţia de fotbal care activează în Liga a III-a. Iar asta şi pentru că bugetul în sportul-rege e mult mai mic (cel mult 100 de mii de euro) faţă de handbal (unde putea atinge şi 500 de mii de euro).

Echipei SCM Rm. Vâlcea i s-a şters din clasament victoria înregistrată în etapa a 3-a în faţa arădencelor (40-23)

În aceste condiţii, Liga Florilor va continua doar cu 15 grupări, iar, din 2021, în fiecare etapă se vor mai disputa doar câte şapte meciuri, una dintre formaţii urmând a sta. Pe de altă parte, conform regulamentului, dacă retragerea sau excluderea din campionat a unei echipe s-a produs înainte de finalul turului, rezultatele înregistrate până atunci de aceasta vor fi anulate. Până în prezent, Crişul Chişineu-Criş a disputat cinci meciuri pe teren şi le-a pierdut pe toate, iar, în plus, partida cu CS „U” Cluj-Napoca, din runda inaugurală a sezonului, a fost omologată la „masa verde” în defavoarea formaţiei arădene. Motivul a fost acela că mai multe componente ale lotului erau infectate cu Covid-19, iar gruparea din vestul ţării nu s-a putut prezenta la primul turneu al Ligii Florilor, de la Ploieşti (din (14-15 octombrie).
Pe 14 decembrie 2020, şi FRH a luat act de abandonul echipei Crişul Chişineu-Criş şi a şters din clasament toate rezultatele înregistrate de aceasta în primele şase etape. Printre partidele anulate se numără şi cea pe care SCM Rm. Vâlcea a disputat-o în etapa a 3-a, când elevele lui Florentin Pera s-au impus în faţa arădencelor cu 40-23, într-un meci care a avut loc la Sf. Gheorghe.

Rezultatele înregistrate de Crişul Chişineu-Criş în primele şase etape ale Ligii Florilor:

• Etapa 1 (joi, 15 octombrie, la Ploieşti):
CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ – CS „U” CLUJ-NAPOCA *) 0-10
*) echipa Crişul Chişineu-Criş a avut mai multe jucătoare infectate cu Covid-19 şi nu s-a putut prezenta la meci
• Etapa a 2-a (joi, 29 octombrie, la Sf. Gheorghe):
SCM CRAIOVA – CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ 30-19
• Etapa a 3-a (vineri, 30 octombrie, la Sf. Gheorghe):
CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ – SCM RM. VÂLCEA 23-40
• Etapa a 4-a (duminică, 1 noiembrie, la Sf. Gheorghe):
CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ – DACIA MIOVENI 2012 27-30
• Etapa a 5-a (marţi, 3 noiembrie, la Sf. Gheorghe):
SCM GLORIA BUZĂU – CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ 41-23
• Etapa a 6-a (miercuri, 11 noiembrie, la Bucureşti):
CRIŞUL CHIŞINEU-CRIŞ – ACTIV PRAHOVA PLOIEŞTI 15-19