duminică, aprilie 14, 2024
Diverse

Începe Festivalul Folcloric „La Izvorul Dorului”, în Băbeni, cu artiști de top național!

2.29KVizualizari
Și în 2022, Primăria și Consiliul Local Băbeni, în parteneriat cu Casa de Cultură „Dragoș Vrânceanu”, au pus la punct un program interesant cu prilejul Festivalului Folcloric „La Izvorul Dorului”, care va avea loc în perioada 1-4 septembrie. Cu această ocazie, vor fi organizate competiții sportive, spectacole în aer liber și multe activități interesante.

Joi, 1 septembrie, se va desfășura pe terenul de sport al Liceului „George Țărnea”, a 17-a ediție a Memorialului Preot Gheorghe Oprițescu. La acest miniturneu, vor participa patru echipe de juniori: AFC Băbeni, Oltenia Rm. Vâlcea, SCM Rm. Vâlcea și Juniorul Rm. Vâlcea. Sâmbătă, 3 septembrie, vor fi 5 ore de muzică bună, cu Ansamblul Folcloric Dor, Ștefania Diță, Rapsodia Vâlceană, Marius Țugulescu, Olguța Berbec, Ana Maria Cârjan, Alin Pavelescu, Vlad și Ane Mary.
Duminică, 4 septembrie, la ora 10.30, va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, care va fi urmată de o paradă a portului popular. Apoi, vor fi recompensate financiar cuplurile care aniversează 50 de ani de căsătorie, dar și Marin Mastraghin – pentru un secol de viață. Nu în ultimul rând, primarul Bogdan Ștefan îi va premia pe elevii care s-au remarcat cel mai mult la Concursul Național de Poezie „Dragoș Vrânceanu”. Apoi, vor susține spectacole mai multe ansambluri folclorice din județele Vâlcea, Gorj, Argeș și Sibiu. Seara, pe scenă vor urca Mariana Ionescu Căpitănescu, Ilie Medrea, Ileana Lăceanu, dar și Cabron, Ruby și Liviu Guță.
„Duminică, la ora 23.00, vom da și un foc de artificii foarte frumos. Îi invităm pe toți iubitorii de muzică populară și ușoară să ne fie alături, mai ales că avem un program pentru toate gusturile”, a anunțat edilul din Băbeni, Bogdan Ștefan (FOTO).