vineri, mai 7, 2021
Fotbal Național

INEDIT! CSM Jiul Petroşani a terminat cu acelaşi scor meciurile cu cele trei echipe vâlcene (2-2)

323Vizualizari
Week-end-ul trecut, Viitorul Dăeşti a terminat la egalitate meciul cu CSM Jiul Petroşani, din deplasare (2-2), după ce a fost condusă de două ori, iar la pauză scorul era favorabil hunedorenilor (2-1). Aşa cum se cunoaşte, în runda inaugurală a sezonului, şi Flacăra Horezu a înregistrat acelaşi rezultat pe Stadionul „Petre Libardi” (care are o capacitate de 30.000 de locuri!), după o „dublă” semnată de Mansour Gueye. Senegalezul (care plecat între timp din Treapt, la Sportul Şimleu Silvaniei) a restabilit egalitatea pe final de meci, în minutul 72. Până şi evoluţia scorului în partida dăeştenilor, de sâmbătă, 17 octombrie, a semănat cu cea din duelul horezenilor din prima etapă, când a fost 1-0, 1-1 (în minutele 3 şi 14), apoi 2-1 (în minutul 19), cu gol egalizator al Flăcării, pe final.
Mai mult decât atât, petroşănenii au reuşit acelaşi scor şi în Zăvoi, cu Minerul Costeşti, deosebirea fiind aceea că atunci au condus cu 2-0 după 33 de minute de joc. „Ortacii” au marcat în minutele 34 şi 89, golul care le-a adus un punct în cont fiind înscris pe final de Vali Mihalcea, golgheterul echipei.

Antrenorul Jiului, Damian Militaru, a făcut carieră la Steaua Bucureşti, în anii ’90

După o lungă perioadă de anonimat, CSM Jiul Petroşani a promovat anul acesta în Liga a III-a. Echipa e antrenată de Damian Militaru (52 de ani), fost jucător de bază la Steaua Bucureşti, între anii 1994-1999, perioadă în care acesta a cucerit numeroase trofee cu gruparea din Capitală. Este vorba de patru titluri naţionale, trei Cupe ale României şi două Supercupe, de neuitat fiind şi participările în Liga Campionilor. Echipa pregătită la vremea respectivă de Dumitru Dumitriu a fost prima din România care s-a calificat în această competiţie (după rebranduirea ei de către UEFA) şi a bifat trei ediţii consecutive: 1994-1995, 1995-1996 şi 1996-1997.
Sursă foto: hunedoaraplus.ro