marți, martie 2, 2021
Fotbal Județean

INEDIT! Fair-play-ul, criteriu de departajare pentru echipele care aspiră la promovarea în Liga a III-a la „triunghiularele” de baraj

396Vizualizari
Vineri, 19 iunie, FRF a stabilit componenţa mini-grupelor de baraj pentru promovare în Liga a III-a. Aşa cum se cunoaşte, turneele vor avea loc în perioada 1-9 august, cu câte trei campioane judeţene la start. Dintre acestea, formaţia care va termina pe prima poziţie va obţine dreptul de a evolua în ultimul eşalon naţional. FRF a mai anunţat însă şi că, în funcţie de locurile vacante (conform deciziei Comitetului Executiv din 27 mai), în Liga a III-a vor putea ajunge şi câteva grupări de pe treapta a doua la „triunghiularele” de baraj. Săptămâna trecută, oficialii din Capitală au aprobat şi criteriile de departajare a echipelor care vor termina pe locul 2 în cele 14 mini-grupe.

Nou-promovatele vor fi decise şi de numărul mai mic de cartonaşe galbene şi roşii pe care le vor încasa

Aşa cum era de aşteptat, în primul rând, departajarea pretendentelor la promovare se va face după numărul total de puncte acumulate în mini-grupa în care participă. Surpriza e însă aceea că, mai departe, se va ţine cont de criteriul fair-play, bazat pe numărul total de cartonaşele galbene şi roşii încasate în cele două meciuri disputate. Pentru un „galben” se va acorda 1 punct de penalizare, iar pentru un „roşu” – 3 puncte. La final, formaţiile cu numărul mai mic de puncte de penalizare în clasamentul fair-play vor avea întâietate.
Dacă două sau mai multe echipe interesate de promovare se vor afla la egalitate de puncte de penalizare, următoarele criterii de departajare vor fi golaverajul general din turneu şi numărul total de goluri marcate.
Conform tragerii la sorţi din 19 iunie, în bătălia pentru a face saltul în divizia superioară, reprezentanta Vâlcii, Minerul Costeşti, le va înfrunta pe câştigătoarele din Teleorman şi Olt. În cele două judeţe rivale încă nu s-au decis campioanele până în prezent, pe primele locuri aflându-se, după desfăşurarea a 18 etape, echipele Unirea Ţigăneşti şi, respectiv, Petrolul Potcoava.

Criteriile de departajare a echipelor de pe locul 2 din mini-grupele de baraj pentru promovare în Liga a III-a:

1) Numărul de puncte obţinute în mini-grupă
2) Criteriul fair-play bazat pe cartonaşele primite în jocurile de baraj din mini-grupe. La un cartonaş galben se acordă 1 punct de penalizare, iar la un cartonaş roşu – 3 puncte. La final, echipele cu numărul mai mic de puncte de penalizare vor fi în avantaj
3) Golaverajul general din mini-grupă
4) Numărul de goluri marcate în mini-grupă