luni, iunie 24, 2024
Diverse

Informare AJOFM Vâlcea: 13 mii de persoane în şomaj tehnic, în luna aprilie

796Vizualizari
Documentele necesare pentru obținerea șomajului tehnic, vor fi transmise, începând de vineri, 1 mai 2020, prin Registratura electronică pusă la dispoziție de Guvernul României prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, https://aici.gov.ro/home. Transmiterea documentelor prin Registratura electronică va asigura procesarea mai rapidă a documentelor, o evidență mai bună a actelor transmise și va facilita accesul la formularele ce trebuie completate. De asemenea, cererile vor fi editate în format inteligent pentru a ajuta angajatorii să calculeze indemnizația solicitată și vor fi limitate erorile cu privire la datele firmei, numărul contului bancar, CNP etc.
Menționăm că prin aplicația aici.gov.ro vor fi transmise atât documentele pentru plățile făcute prin Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), cât și pentru cele care sunt gestionate de Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS).
• Șomajul tehnic – la 15 mai 2020, s-au înregistrat 1979 angajatori care au solicitat plata aferentă lunii aprilie 2020, pentru 12999 persoane.
• LEGEA 19/2020 – privind acordarea unor zile libere părinților pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ
Pentru depunerea cererilor aferente drepturilor legale, documentele se depun în primă etapă pe adresa de email a instituției noastre: ajofm@vl.anofm.ro, urmând ca ulterior documentele să fie depuse tot pe platforma: https://aici.gov.ro/home.
• Legea nr. 19/2020 – la data de 15 mai 2020, s-au înregistrat 76 angajatori care au depus documente pentru 175 persoane în vederea efectuării plăților conform prevederilor legale.
Firmele care au depus documentația necesară au toate domeniile de activitate existente în județul nostru, începând de la domeniul hotelier (cameriste, barmani, recepționeri, bucătari), alimentație publică, prestări servicii (frizeri, coafură-manichiură), ateliere auto, spălătorii auto, croitorie, patiserii, cabinete medicale individuale (pe diferite specializări), precum și firme din construcții și din domeniul prelucrărilor etc.
Numărul unic de telefon unde se pot afla informații cu privire la acordarea șomajului tehnic: 021-444-0000. Telefoane AJOFM VÂLCEA – pentru acordarea de informații suplimentare privind șomajul tehnic și legea privind zilele libere pentru părinți: 0771-174.993; 0733-938.867.