Monden

Întâmplare incredibilă a lui Gigi Becali, la Mănăstirea Frăsinei. “Păi, nea Gigi, vi i-am dat pe toţi! Nu mai am nimic”. Patronul de la FCSB a impresionat toată comunitatea din Muereasca!

6.25KVizualizari

Gigi Becali este, de ani buni, unul dintre cei mai vocali şi mediatizaţi patroni de fotbal din România. Aşa cum s-ar spune: sarea şi piperul pentru mass-media. Pe lângă FCSB, latifundiarul din Pipera are însă şi o altă pasiune: viaţa monahală. Astfel, ori de câte ori are prilejul, el merge să se reculeagă în mănăstiri din ţară şi din străinătate, unde – potrivit martorilor – este un om modest, retras şi foarte evlavios.

„Becali a început să-i cunoască pe oamenii foarte săraci din comună şi, mereu, se interesează de ei”

De ceva timp, Gigi Becali s-a îndrăgostit de comuna Muereasca, mai precis, de Mănăstirea Frăsinei, singura din România unde este interzis accesul persoanelor de sex feminin. Amplasată într-un cadru de poveste, în mijlocul unei păduri dese de frasini, departe mult de vacarmul vieţii cotidiene, lăcaşul de cult i-a adus lui Becali liniştea sufletească, mai ales că, aici, a găsit şi un duhovnic care i-a intrat la suflet.
„De fiecare dată când Gigi Becali a venit în localitatea noastră, am rămas uimiţi cu toţii câtă lume ajută. A început şi să-i cunoască pe oamenii foarte săraci şi, mereu, se interesează de ei. Merge pe drum şi întreabă: «Unde e cutare?» A dat şi 5000 de lei persoanelor sărmane, printre care s-a numărat şi un bătrân fără un picior”, a spus primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.

Becali n-a mai avut bani nici să-şi alimenteze maşina, după ce a făcut în continuu donaţii în localitate

Acesta a dezvăluit apoi şi o situaţie comică prin care a trecut Gigi Becali, după ce a fost la Mânăstirea Frăsinei şi şi-a arătat mărinimia faţă de persoanele nevoiaşe din localitate. „După ce a terminat pelerinajul la Frăsinei, la întoarcerea spre Bucureşti, la sfârşitul unei zile în care a făcut în continuu donaţii, Becali a oprit să-şi alimenteze maşina, la ieşirea din localitate. Dar, nu mai avea bani deloc! Atunci, i-a zis lui Ionuţ Luţu, şoferul lui: «Plăteşte tu, că eu nu mai am niciun leu!». Iar acesta s-a uitat mirat la el! »Păi, nea Gigi, de unde bani, nu vi i-am dat pe toţi? Nici eu nu mai am nimic…», i-a răspuns Luţu… La Peco, era însă un băiat de la noi din localitate care a asistat la toată discuţia şi l-a recunoscut imediat pe Gigi Becali. I-a zis: «Nea Gigi, noi te cunoaştem. Nu e nicio problemă…» A început să râdă şi l-a lăsat să plece aşa, urmând să recupereze banii apoi… Bineînţeles că totul s-a rezolvat până la urmă, deoarece lumea îl cunoaşte foarte bine pe Becali… Sunt momente cu care te întâlneşti probabil o dată în viaţă, mai ales că e vorba de unul dintre cei mai înstăriţi oameni din România”, a mai mărturisit primarul din Muereasca, Ion Ungureanu.

Duhovnicul lui Becali a fost actor şi l-a interpretat într-un film chiar pe legionarul Horia Sima

Dacă în trecut mergea periodic în comuna Bărbăteşti, la Mânăstirea Pătrunsa, Gigi Becali şi-a schimbat de anul acesta locul de pelerinaj şi vine la Mânăstirea Frăsinei, de la Muereasca. Motivul e acela că duhovnicul său s-a mutat între timp de la Pătrunsa, la Frăsinei. Povestea celui la care se spovedeşte acum finanţatorul de la FCSB e una destul de interesată. Este vorba de părintele Valerian, aşa cum a fost botezat după ce a devenit călugăr. În spatele sutanei preoţeşti se află însă un fost actor, Dragoş Pâslaru, care a jucat în multe filme celebre înainte de 1989. Cea mai cunoscută peliculă a fost „Drumeţ în calea lupilor”, în care a interpretat chiar rolul legionarului Horia Sima. El a participat la Revoluţie, dar în 1990 a fost un critic al regimului iliescian. Mai mult decât atât, în acel an, la evenimentele de tristă amintire din 13-15 iunie, minerii l-au snopit în bătaie şi l-au băgat în comă. Avea atunci 39 de ani, iar după ce a scăpat s-a hotărât să îmbrace haina monahală.
„Ne bucurăm că domnul Becali şi-a găsit liniştea sufletească în localitatea noastră. Este o bucurie să-l avem în calitate de oaspete. El are o afinitate deosebită pentru stareţul de la noi, care are o poveste de viaţă incredibilă. Acesta a fost actor până în 1990 şi a fost bătut de mineri acum 30 de ani. E un om deosebit, cu har, căutat de multă lume din ţară. Becali vine şi pentru pustnicii de aici… Primeşte de la aceştia toate sfaturile de care are nevoie în viaţă”, a conchis primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu.