miercuri, ianuarie 20, 2021
Handbal

Interul Ewgenija Minevskaja, despre suporteri: Jocul nu „trăieşte” doar prin noi, ci şi prin spectatori, ei sunt al 8-lea jucător!

232Vizualizari
Ewgenija Minevskaya se numără printre cele trei „straniere” pe care SCM Rm. Vâlcea le-a transferat pentru noul sezon. De origine din Belarus, după părinţii ei (Andrej şi Svetlana – ambii handbalişti de performanţă), jucătoarea în vârstă de 27 de ani nu a evoluat, însă, niciun moment pentru naţionala din spaţiul ex-sovietic, ci şi-a luat cetăţenie germană, iar din 2012 joacă pentru această ţară. Ewgenija Minevskaya a ajuns în Sala Traian de la Brest Bretagne, nimeni alta decât prima adversară a SCM-ului în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor. Într-un interviu pe care l-a acordat paginii de Facebook a clubului vâlcean, interul stânga şi-a expus primele impresii despre
• Cum a fost prima lună alături de SCM?
– Prima lună la Vâlcea a fost foarte frumoasă, foarte intensă. Am fost primită călduros de toată lumea de la echipă, de staff, dar şi de suporteri. Am fost deja într-un stagiu de pregătire unde fanii au fost alături de noi, a fost atât de frumos, mi se face pielea de găină, a fost incredibil. Vreau să am parte de acelaţi sentiment în Sala Traian, alături de fanii din Râmnicu Vâlcea.
• De ce ai ales handbalul?
– Ambii mei părinţi au jucat handbal (de performanţă) şi poate e un fel de „vrajă”, fiindcă acest sport era deja în corpul meu. Am incercat şi multe alte activităţi, printre care tenis şi taekwondo, dar dragostea pentru acest sport a fost mult prea mare.
• Eşti mulţumită de ceea ce ai găsit la Rm. Vâlcea?
– Condiţiile de aici, de la Râmnicu Vâlcea, sunt chiar foarte bune. Avem arena care ne este destinată special nouă, avem o sală foarte bună de fitness unde ne pregătim, dar şi nutriţia este foarte bună. Aşadar, în opinia mea, conditiile sunt foarte bune.
• Cum va fi noua ediţie a Ligii Campionilor?
– Primul meci din Liga Campionilor va fi la Brest şi sunt foarte fericită pentru acest lucru. Nu am apucat să-mi iau la revedere de la ei (din cauza pandemiei), dar totul va fi foarte frumos, cu multe emoţii şi sentimente, fiindcă voi juca primul meci în Liga Campionilor cu Vâlcea, iar pe de altă parte îmi voi lua la revedere de la Brest. Toată lumea ştie că Liga Campionilor şi-a schimbat formatul, prin urmare cred va fi foarte greu, foarte disputat, ambele grupe sunt foarte echilibrate. Nu pot să spun care este cea mai convenabilă grupă deoarece în Liga Campionilor sunt cele mai bune echipe din Europa şi vom lupta până nu o să mai putem să ne mişcăm! Obiectivul meu cu această echipă este să jucăm cât de bine putem şi să câştigăm tot ce se poate.
• Cum vor fi meciurile cu Gyor, o adversară de tradiţie a oraşului nostru?
– Bineînţeles, jocurile împotriva echipei Gyor sunt mereu speciale, deoarece Gyor este cea mai bună echipă din Europa. Am fost atât de aproape de victorie împotriva lor (cu Brest), dar, din păcate, nu s-a putut. Aşa este în sport, uneori câştigi, alteori pierzi, dar am căpătat foarte multă experienţă şi, cine stie, poate că anul acesta…
• Care e preparatul local favorit?
– Până în prezent, nu am nici un fel preferat, dar am încercat mămăliga şi da, îmi place!
• Frumuseţea face echipă bună cu sportul?
– Frumoasa şi bestia… Bineînţeles, pe de-o parte suntem toate fete, iar pe cealalta parte practicăm un sport atât de dur… Cred că pe teren nu mai suntem frumuseţi.
• SCM nu va juca prea curând în faţa suporterilor…
– Pentru mine, va fi foarte ciudat să jucăm fără spectatori! Jocul nu „trăieşte” doar prin noi, ci şi prin spectatori, ei sunt al 8-lea jucător! Sper că suporterii vor primi permisiunea de a fi prezenţi la jocuri. După cum am spus la început, a fost un sentiment atât de plăcut cu fanii care ne-au vizitat în cantonament şi vreau să trăiesc, din nou, acelaşi sentiment în această arenă. Ştiu ce atmosferă creează fanii aici, la Vâlcea, e atât de multă galagie, iar felul în care îşi încurajează echipa este… impresionant!