sâmbătă, februarie 27, 2021
Handbal

Între 9 şi 11 august, vâlcencele vor juca patru meciuri amicale la Podgorica (Muntenegru)

242Vizualizari

După turneul amical din week-end-ul trecut, din Sala Traian, SCM Rm. Vâlcea va pleca, de săptămâna aceasta, într-un periplu prin Muntenegru şi Ungaria. Campioana României va participa la două competiţii de pregătire în compania unor adversare foarte puternice din Europa. Astfel, între 9 şi 11 august, antrenorul Florentin Pera va merge cu elevele sale în Muntenegru, la Podgorica, unde vâlcencele vor înfrunta două dintre echipele cu care se vor duela în toamnă şi în Liga Campionilor: Brest Bretagne şi Buducnost. În plus, SCM se va mai duela şi cu echipa Astrakhanochka Astrakhan (din Rusia).

Adversarele SCM-ului vor fi Brest, Astrakhanochka şi Buducnost (de două ori)

Primul meci al vâlcencelor în Muntenegru va avea loc vineri, 9 august, contra echipei franceze Brest Brestagne. Sâmbătă, 10 august, SCM are programate două partide: una de dimineaţă, cu reprezentanta Rusiei, iar alta după amiaza – cu Buducnost Podgorica. În cea de-a treia zi, adică duminică, 11 august, Pera a mai fixat încă un meci de pregătire cu multipla campioană a Muntengrului, ani la rând participantă la cel mai înalt nivel, în Liga Campionilor, care e şi dublă deţinătoare a trofeului suprem din Europa. După turneul din Muntenegru, SCM Rm. Vâlcea se va întoarce în ţară în cursul zilei de luni, 12 august.

Florentin Pera: „Turneul din Muntenegru este foarte important pentru noi”

„Turneul amical de la Podgorica va fi unul foarte puternic şi extrem de important pentru noi, ţinând cont că vom înfrunta şi două dintre adversarele noastre din Liga Campionilor, Brest şi Buducnost, echipe cu mari pretenţii. Buducnost s-a întărit foarte mult în această vară şi probabil că va fi o pretendentă la Final Four-ul Ligii Campionilor. Iar Brest este, de la an la an, o forţă în handbalul feminin european, şi tinde, de asemenea, la semifinale. Iar asta şi pentru că are la dispoziţie un buget foarte mare (5,5 milioane de euro). Pe baza condiţiilor financiare, dar şi a lotului de care dispune, echipa franceză a fost acceptată în Liga Campionilor, după ce a solicitat un wild-card. Iniţial, în Muntenegru, nu era vorba să ne duelăm şi cu Astrakhanochka Astrakhan, dar am fost sunat de antrenorul echipei ruse, care se află în pregătire la 50 de kilometri de Podgorica, iar el şi-a exprimat dorinţa să joace şi împotriva noastră, aşa că am fost de acord. Aşadar, vom disputa patru meciuri la acest turneu, care nu e unul cu clasament, ci pur şi simplu doar unul de pregătire”, ne-a declarat Florentin Pera, tehnicianul care a readus titlul naţional la Rm. Vâlcea, după şase ani.