Administrație

Investiţii de 2,3 milioane de lei, prin PNDL 2, în infrastructura şcolară din Vaideeni

157Vizualizari

2019 a fost un an plin la Vaideeni, în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructura şcolară, iar lucrările continuă şi în 2020. Din acest punct de vedere, primarul Daniel Băluţă a finalizat deja cu succes două proiecte importante. Astfel, vara trecută, alesul PSD a dus la bun sfârşit lucrările de reabilitare şi modernizare a şcolii din satul Izvorul Rece. Toamna trecută, chiar înainte de începerea anului şcolar, Daniel Băluţă a recepţionat şi investiţia de la unitatea de învăţământ din Atârnaţi. În acest moment, la Vaideeni se mai află încă în derulare lucrările de la şcoala din Mariţa, dar şi de la noua grădiniţă care se construieşte în satul Atârnaţi. Pentru ultima dintre acestea, alesul PSD a obţinut fonduri europene. „La cele două obiective, se lucrează intens şi pe perioada sezonului rece, în condiţiile în care activitatea se desfăşoară acum în interior. La Şcoala din Mariţa, investiţia va fi gata, cel mai probabil, în primăvară, dar la unitatea preşcolară din Atârnaţi mai sunt încă mult de lucruri de făcut”, a declarat primarul din Vaideeni, Daniel Băluţă.
Pentru reabilitarea şi modernizarea şcolii cu clasele I-VIII din satul Izvorul Rece, primarul Daniel Băluţă şi viceprimarul Vasile Ichim au avut la dispoziţie suma de 800 de mii de lei de la Ministerul Dezvoltării. În ceea ce priveşte extinderea şi reabilitarea şcolii cu clasele I-IV din Atârnaţi, care s-a derulat tot cu fonduri de la Guvern, investiţia a avut o valoare de aproape 600 de mii de lei. Pe de altă parte, pentru reabilitarea şcolii din satul Mariţa a fost nevoie de peste 900 de mii de lei. În total, pe infrastructura şcolară, Daniel Băluţă a investit 2,3 milioane de lei din fonduri pe care le-a obţinut în vara anului 2017, prin PNDL 2.
Altfel, toamna trecută, comuna Vaideeni a mai primit aprobare, prin FDI, şi pentru mega-proiectul de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare a Şcolii Gimnaziale „Luca Solomon”. Investiţia în valoare de 10,34 de milioane de lei nu va putea demara până la clarificarea situaţiei de către Guvernul PNL. Premierul Ludovic Orban a anunţat că toate proiectele aprobate anul trecut de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză se află, deocamdată, în stand by.