luni, septembrie 9, 2024
Diverse

Investiţiile în dispensarele din localităţile Mihăeşti, Bărbăteşti şi Costeşti, apreciate de conducerea CAS Vâlcea

683Vizualizari
Săptămâna trecută, conducerea CAS Vâlcea a vizitat trei dintre dispensarele moderne construite în ultima perioadă în mediul rural din judeţ. Este vorba de cele din Mihăeşti, Bărbăteşti şi Costeşti, unde locuitorii pot fi consultaţi şi trataţi în condiţii moderne, de genul celor de la oraş. Cu acest prilej, directorul general al CAS Vâlcea, Alin Voiculeţ, le-a mulţumit primarilor Constantin Bărzăgeanu, Constantin Bănacu şi Toma Peştereanu pentru investiţiile pe care le-au realizat în unităţile medicale din localităţile pe care le administrează.
Dispensar Mihăeşti
Dispensar Costeşti
Dispensar Bărbăteşti
„Conducerea CAS Vâlcea a constatat, urmare a vizitelor inopinate efectuate în teritoriu, la medicii de familie din localitățile MIHĂEȘTI, BĂRBĂTEȘTI și COSTEȘTI, că acolo unde autoritățile locale au ales să investească în actul medical, rezultatele se văd. Clădiri noi, moderne, cu acces facil la cabinetele medicale din cadrul acestora, logistică nouă și condiții mai mult decât decente, au fost puse la dispoziția medicilor de familie din aceste localități de către autoritățile locale din aceste comune, motiv pentru care conducerea instituției noastre dorește să mulțumească personal primarilor acestor localități pentru implicare. Sperăm că aceste exemple de bune practici nu vor fi singulare, și că, în 2023, și în alte localități să vedem astfel de investiții, benefice pentru populația comunităților locale”, a transmis directorul general al CAS Vâlcea, Alin Voiculeţ (FOTO – jos).

„DE LA VORBE LA FAPTE… DRUMUL ESTE DE MULTE ORI SCURT! Atragerea medicilor de familie în mediul rural, acolo unde deficitul de medici este mare raportat la nevoile populației, presupune și implicarea autorităţilor locale, care pot pune la dispoziția medicilor de familie infrastructura privind cabinetul medical, infrastructură modernă care să permită efectuarea actului medical în condiții decente și de maximă siguranță pentru asigurați, care aleg să atragă fonduri și să investească în aparatură medicală modernă, astfel încât, o parte din activitatea medicală, pentru care în mod normal asiguratul trebuie să se adreseze într-un ambulatoriu de specialitate sau la un laborator de analize pentru care trebuie să meargă în oraş, să se poată desfăşura la cabinetul medicului de familie”, se mai spune în comunicatul postat miercuri, 11 ianuarie, pe Facebook, de conducerea CAS Vâlcea.