Primarul Gheorghe Gîngu a întocmit, încă din urmă cu 2 ani, un proiect de introducere a reţelei de gaze naturale în comuna Bujoreni. Documentaţia a fost depusă, în 2019, şi la FDI, dar nu a beneficiat de finanţare. Cu toate acestea, primarul din Bujoreni a continuat procedurile pentru demararea investiţiei, iar proiectul a fost scos la licitaţie la începutul acestui an. Până ce vor apărea sursele de finanţare, guvernamentale sau europene, Gîngu şi-a propus să pornească lucrările cu fonduri din bugetul local.
„Costurile investiţiei vor fi uriaşe, e adevărat, dar, dacă suntem cumpătaţi, consider că ne putem descurca! Ideea mea a fost aceea de a nu mai fi la mâna cuiva şi de a nu mai bate la poarta nimănui! Dacă cineva va dori să ne ajute – bine!, dacă nu – asta e! Vom derula lucrările pe îndelete. Planurile noastre sunt realizabile, iar în acest sens cred că investiţia va fi gata în cel mult trei ani. Totuşi, ca să fim siguri de reuşită, pentru gaze, am obţinut autorizaţia de construcţie pe o perioadă de 4 ani”, a subliniat Gîngu.
În prima etapă, conducta va fi introdusă pe 29 de kilometri
„Am avut proiectul de gaze şi la FDI, dar, chiar dacă a fost declarat eligibil, până la urmă nu am mai primit finanţare. Am înţeles că se va deschide, în curând, şi un nou program, după modelul PNDL, care va fi special pentru investiţiile în reţelele de gaze. Este vorba de PNDG (Programul Naţional de Dezvoltare a Reţelelor de Gaze), unde vor beneficia de finanţare toate proiectele depuse la nivel naţional. Ceea ce ar fi un lucru extraordinar! Cu atât mai bine dacă va fi vorba de aşa ceva, deoarece noi ne-am pregătit din timp: am luat toate autorizaţiile, am demarat procedurile de licitaţie şi aşteptăm doar momentul când se va da drumul la finanţare. Dacă vom beneficia de bani din alte surse decât bugetul local, realizarea proiectului nu va mai dura trei ani, ci maximum doi, ceea ce ar fi o veste mult mai bună pentru populaţie. Investiţiile în reţeaua de gaze sunt ca şi cele de la canalizare. Conductele sunt speciale, din polipropilenă, nu ca pe vremuri, din fier, şi se pot introduce într-un timp foarte scurt. În plus, în mare parte, traseele reţelei de gaze vor fi acelaşi ca la sistemele de apă şi canalizare. În prima etapă, vom introduce 29 de kilometri de reţea, iar avantajul nostru e acela că magistrala de gaze trece chiar prin Bujoreni, ceea ce înseamnă că va fi mai simplu să ne racordăm”, a încheiat primarul din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.
Prin conferința de presă susținută marți, 21 ianuarie, de viceprimarul Eusebiu Vețeleanu (FOTO), Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a anunțat finalizarea...
În ultima perioadă, la Mihăeşti, s-a lucrat intens la primul proiect derulat prin „Anghel Saligny”, care se referă la asfaltarea...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe