Fotbal Diverse

Ion Lazăr („Mara”), declarația lunii: „Sportul este cel mai mare dușman pentru COVID, dar rămâne prizonierul testelor. La muncă, în autobuz, la păcănele – nu se fac teste!”

1.95KVizualizari
Ion Lazăr („Mara”), antrenorul unei grupe de copii de la FC Oltenia, spune că, la ora actuală, sportul este cea mai defavorizată activitate din România, unde testele Covid-19 sunt obligatorii, pentru a juca un meci oficial sau amical. Asta deși sportul este cel mai mare dușman al virusului, care oferă rezistența necesară în cazul în care o persoană este infectată.
„În autobuze, la muncă, în fabrici și uzine, la păcănele – nu este obligatoriu să faci niciun test pentru COVID. La fotbal, nu ai voie să joci meciuri și trebuie să respecți reguli când te antrenezi. Uitați-vă câți sportivi s-au infectat cu noul coronavirus și ce ușor au trecut peste asta. De ce? Tocmai datorită faptului că au organisme rezistente, sunt sănătoși, iar virusul nu își face de cap. Păi, dacă e așa, de ce să nu lăsăm tinerii să facă sport?”, ne-a declarat „Mara”.