sâmbătă, august 8, 2020
Diverse

Ion Sandu a strâns peste 50 de mii de fotografii cu peisaje incredibile din Ţara Loviştei. Acum, el vrea să facă un concurs de găsit bureţi negri de fag

955Vizualizari

Primarul din Perişani, Ion Sandu, este, de departe, cel mai bun promotor la localităţii sale, precum şi al peisajelor naturale de basm din Ţara Loviştei. Temerar înrăit, liberalul a strâns, în aproape 20 de ani, peste 50 de mii de fotografii rare, cu cadre de vis, iar pe cele mai frumoase dintre ele le-a postat pe pagina sa de Facebook, spre deliciul total al internauţilor. „Mersul prin munţi este o pasiunea a mea de mic copil. Am fotografii parcă desprinse din basme, de pe munte. Ferească Dumnezeu să mă îmbolnăvesc şi să nu mai pot să colind peste tot… Merg aproape în fiecare week-end câţiva kilometri. Până acum ceva timp, cutreieram singur, dar, de când s-au înmulţit urşii şi dau târcoale pe aici, prin comună, am lăsat-o mai moale. Reprezentanţii Asociaţiei de Vânătoare ne-au dezvăluit că, în numai satele Mlăceni şi Poiana, au contabilizat 43 de urşi. Au fost cazuri când aceştia au ucis şi animale mari, printre care şi boi de jug… I-au omorât unui om şi măgarii!”, a spus Ion Sandu.
Alesul PNL a detaliat apoi o altă îndeletnicire a sa, din lungile drumeţii prin munţi: culesul de bureţi de fag. „În lunile octombrie şi noiembrie, plec mereu să caut bureţi de fag. Pe lângă faptul că se găsesc foarte rar, trebuie să ai şi agilitatea de a-i vedea. Mulţi cresc şi la 10-15 metri înălţime, sunt negri, precum scoarţa fagilor şi, de aceea, sunt greu de depistat şi cules. Cunosc însă foarte bine locurile şi ştiu pe unde să umblu. Depinde însă şi de noroc, e la fel ca la pescuit! De aceea, mi-am propus chiar să organizez, poate încă de anul acesta, un concurs de găsit bureţi de fag, cu cupe, medalii şi diplome aferente pentru câştigători. Bureţii de fag sunt extraordinar de gustoşi, consideraţi o delicateţe, alături, bineînţeles, de brânza de burduf de la noi!”, a încheiat primarul din Perişani, Ion Sandu.