Diverse

Ion Sandu, primar Perişani: Occidentul are interese uriaşe să nu facem autostrada care să lege Marea Neagră de Vestul Europei… Am distruge economia multor state!

2.16KVizualizari
Primarul din Perişani, Ion Sandu, este convins că sunt interese economice uriaşe din partea Occidentului, ca autostrada care leagă Marea Neagră de Vestul Europei să nu se construiască deloc sau, oricum, nu prea curând. Potrivit afirmaţiilor sale, multe state europene ar urma să piardă de pe urma acestei investiţii strategice. „Aşa cum ştiţi, o parte din A1, Piteşti – Sibiu, trece prin Perişani. Pe aici, recent, s-a descoperit un gândac protejat şi, din cauza lui, nu ai voie să începi lucrările… Haideţi să fim serioşi! Păi, cine are interes ca portul de la Marea Neagră să se dezvolte şi să treacă pe la noi aproape toate mărfurile necesare Europei? Asta ar însemna ca Olanda, cu cel mai mare port din Europa, să fie distrusă financiar. Sunt realităţi pe care numai cei care nu vor să le vadă nu le văd. Dacă autostrada ar fi construită, tot transportul de mărfuri se va muta apoi la Marea Neagră, iar Rotterdamul va muri! Vă daţi seama, vasele de marfă din Asia nu ar mai trebui să ocolească toată Europa şi ar veni la noi… Asta ar transforma România într-o economie de top”, a subliniat Ion Sandu.
„Sunt mari interese externe! Numai la noi sunt cele mai mari probleme. Avem gripă aviară, pestă porcină şi alte boli închipuite, care distrug pas cu pas economia ţării. Şi ce facem? Cumpărăm din afară… Mâncare de proastă calitate! 90 la sută din mâncarea noastră vine din străinătate. Eu am crescut la ţară. Şi îmi aduc aminte că, în vremea copilăriei mele, se îmbolnăveau jumătate dintre porcii din localitate. Părinţii şi bunicii noştri îi tăiau, îi băgau la garniţă şi mâncau tot anul din ei. Se îmbolnăveau? Niciodată! Ar trebuie să ne trezim din această prostie uriaşă”, a încheiat primarul PNL din Perişani, Ion Sandu.