marți, iulie 14, 2020
Administrație

Ion Streinu a investit 450 de mii de lei pentru extinderea şcolii gimnaziale din Şirineasa

478Vizualizari

Primarul comunei Şirineasa, Ion Streinu, a ţinut să mulţumească preşedintelui Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, pentru că s-a ţinut de cuvânt şi a asfaltat DJ 677 F. Este vorba de un tronson foarte important, care asigură legătura între mai multe localităţi din centrul judeţului. „În total, CJV a asfaltat aproape 11 kilometri, de la Slăviteşti şi până la Popeşti. DJ 677 F pleacă din Galicea, trece peste DN 64 şi se opreşte la Cotoşmanu, în DN 65. Pe raza comunei Şirineasa, investiţia s-a realizat pe aproape 3 kilometri, dar tot cam atât s-a asfaltat şi la Popeşti. În plus, s-a turnat covor bituminos şi pe vreo 2 km, pe teritoriul oraşului Băbeni”, a precizat Streinu.
În altă ordine de idei, alesul PSD a anunţat că a finalizat lucrările de extindere a corpului A de la şcoala cu clasele I-VIII din Şirineasa. Din 9 septembrie, copiii învaţă în cele mai bune condiţii. Investiţia a beneficiat de finanţare prin PNDL 2 şi a avut o valoare totală de circa 450 de mii de lei. „Vara aceasta, s-a lucrat într-un ritm intens la şcoală, pentru ca elevii să aibă cele mai bune condiţii. Proiectul a presupus construirea în interior a unor grupuri sanitare, a unei săli de clasă şi a unei încăperi unde va funcţiona biblioteca şcolii, pentru că era nevoie şi de aşa ceva”, a adăugat Ion Streinu.

„De când sunt primar, n-am întârziat nici măcar o lună la plata drepturilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora”

În încheiere, primarul comunei Şirineasa a spus că aşteaptă cu mare interes rectificarea bugetară anunţată de Guvern pentru următoarea perioadă, pentru a primi fonduri pentru alte investiţii pe care vrea să le realizeze în localitate. „La Şirineasa, nu avem restanţe la drepturile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora. De când sunt primar, n-am întârziat nici măcar o lună la plata acestora. Am ştiut mereu să-mi drămuiesc bugetul aşa cum trebuie. N-am avut probleme nici cu salariile angajaţilor, nici cu lucrările realizate şi neachitate. De exemplu, am lucrat intens în ultima perioadă la noul dispensar (unde am înlocuit vechiul acoperiş, am realizat izolaţia termică a clădirii şi am montat tâmplărie de termopan) şi ne aflăm la zi cu plata către constructor”, a concluzionat social-democratul.