luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Județean

Ion Streinu, primar Şirineasa: „Se poate susţine o echipă de fotbal şi fără să cheltui sume exorbitante din bugetul local. Totul ţine de modul cum organizezi lucrurile”

258Vizualizari
Şirineasa a revenit, vara trecută, în fotbalul judeţean, noua echipă a comunei activând în primul sezon în Liga a V-a, unde a făcut deja o figură frumoasă în tur. După prima parte a campionatului, echipa din localitatea administrată de primarul Ion Streinu ocupă locul 5 în Seria Est, la şase „lungimi” în spatele liderei Viitorul Voiceşti. În condiţiile în care AS Şirineasa 2019 a pornit la drum fără un obiectiv anume, iar lotul de jucători a fost încropit în grabă, rezultatele de până acum pot fi considerate ca fiind foarte bune.

„Le-am spus jucătorilor că nu avem bani să plătim salarii, iar cei care vor juca la noi o vor face de plăcere”

„Aşa cum am mai declarat, nu am pus presiune pe jucători, pentru că n-avem de ce, atâta timp cât nu există obiectivul de a promova. Vara trecută, pe toţi cei ce au semnat cu noi, i-am atras în primul rând prin sinceritate. Le-am spus de la început că, în sezonul acesta, n-o să avem bani să le plătim salarii şi le-am transmis că toţi cei care vor veni să joace la noi o vor face doar de plăcere. De aceea, nici nu le-am impus ca obiectiv să urce în Liga a IV-a, dar dacă se va putea, de ce nu? Bineînţeles însă că din sezonul viitor, în funcţie şi de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, lucrurile s-ar putea schimba”, a subliniat Ion Streinu.
AS Şirineasa 2019 a funcţionat până acum cu cheltuieli minime, dar echipa a beneficiat şi de sprijinul unor sponsori, care au oferit, în special, mingi. „Se poate susţine o echipă de fotbal şi fără să cheltui sume exorbitante din bugetul local! Totul depinde de modul cum organizezi lucrurile. Nu trebuie să mergi neapărat la restaurant după fiecare meci, le poţi oferi jucătorilor o gustare câmpenească chiar la stadion, iar ei să se simtă mult mai bine. Aşa cum s-a întâmplat, de exemplu, la cheful de la finalul anului trecut, unde le-am dat posibilitatea să aleagă ce vor din patru meniuri. Banchetul a fost foarte frumos, distracţia a fost maximă, iar toţi jucătorii au mâncat şi au băut ce au vrut! Cu excepţia micilor pe care i-au adus jucătorii de acasă, am suportat totul din propriul meu buzunar”, a afirmat primarul din Şirineasa.

„Fair-play-ul va fi mereu cuvânt de ordine la echipă! Îi vom elimina imediat din lot pe jucătorii recalcitranţi!”

Pe de altă parte, alesul PSD s-a declarat mulţumit că AS Şirineasa 2019 a fost o echipă foarte disciplinată în tur. „Fair-play-ul a fost cuvânt de ordine la noi, de aceea nici n-am încasat multe cartonaşe. De altfel, le-am şi transmis jucătorilor, la începutul sezonului, că dacă se va întâmplă să ia cartonaşe roşii în timpul jocului nu va fi nicio problemă, că aşa e la fotbal. Dar, dacă vor da cu pumnul, vor scuipa sau vor face cine ştie ce altceva, îşi vor plăti singuri cartonaşele. În plus, îi voi elimina imediat din lot pe cei recalcitranţi. Din acest punct de vedere, trebuie să recunosc că fotbaliştilor noştri nu le-a fost deloc uşor să-şi păstreze cumpătul, mai ales în meciurile când am avut parte de arbitraje aiurea. Cum a fost partida cu Olteţul Bălceşti (3-3), unde arbitrul le-a pus adversarilor şi mingea pe var, numai ca aceştia să nu piardă. La finalul acelui duel, am spus brigăzii de arbitri că nu a judecat deloc cu aceeaşi unitate de măsură toate fazele. A judeca diferit o fază identică, nu e normal! De exemplu, bălceştenilor li s-a dat henţ când mingea l-a lovit în mână pe un jucător de-al nostru, dar în cazul nostru arbitrul nu a procedat la fel când faza a fost aproape trasă la indigo… Doar că n-a fost vorba de mâna stângă, ci de dreapta! Oricine mai greşeşte, dar nu în halul ăla!”, a concluzionat Ion Streinu.