luni, iulie 15, 2024
Administrație

Ion Streinu şi-a propus să doteze comuna Şirineasa cu un microbuz şcolar electric. Unul dintre vechile mijloace de transport pentru elevi trebuie „scos la pensie”

689Vizualizari
Ion Streinu are în intenţie să amenajeze cinci staţii de reîncărcare a veiculelor electrice, la Şirineasa. Pe de altă parte, alesul PSD şi-a propus să achiziţioneze şi un microbuz şcolar, care va fi electric, în acest sens existând un plan al Guvernului, de dotare a localităţilor cu asemenea mijloace de transport pentru elevi, care a fost dat publicităţii în luna februarie de ministrul Mediului, Tanczos Barna.
„Intenţionăm să schimbăm unul dintre cele două microbuze şcolare din dotare, pentru că e foarte vechi, dar problema e că nu putem să avansăm în acest proiect fără să avem gata staţiile de încărcare, capitol la care lucrurile se mişcă extrem de greu. Primul dintre cele două mijloace de transport pentru elevi a fost achiziţionat în 2008, deci are 14 ani, limita maximă pentru utilizare fiind de 12 ani, ceea ce înseamnă că trebuie să-l tragem cât mai repede pe dreapta. Cel de-al doilea microbuz şcolar e din 2015 şi l-am primit după ce a fost refuzat de comuna Lăcusteni. Acesta din urmă poate fi folosit în continuare, dar pe cel vechi trebuie «să-l scoatem la pensie», cum se spune, să-l casăm. Ideal ar fi ca pentru achiziţionarea microbuzelor să se procedeze ca în programul «Rabla» pentru maşini, în speţă, să-l dai pe cel vechi şi să primeşti în schimb altul nou. Astfel, vor putea fi scoase mai uşor din uz toate mijloacele de transport care au depăşit garanţia şi se va înnoi parcul auto. Până la urmă, nu poţi să rămâi cu toate în patrimoniul primăriei! În solicitarea pe care o vom face către Guvern, vrem ca microbuzul să fie mai spaţios, în speţă, să aibă o capacitate de 26 de locuri”, a subliniat Ion Streinu.