miercuri, decembrie 6, 2023
Politică

Ion Streinu (Şirineasa), despre noua alianţă guvernamentală PNL – PSD – UDMR. „Sper să nu se mai întâmple ca la ultimele rectificări bugetare, când primarii PSD au fost total săriţi din schemă, atât în vremea când premier era Orban, cât şi în timpul lui Cîţu”

887Vizualizari
Primarul din Şirineasa, Ion Streinu, a salutat faptul că PSD va intra la guvernare alături de PNL şi UDMR. De altfel, acesta s-a numărat şi printre cei care au susţinut o asemenea iniţiativă, atunci când conducerea partidului i-a chestionat pe aleşii locali. „Sincer vă spun, când ni s-a transmis SMS-ul, să ne spunem punctul de vedere în legătură cu intrarea la guvernare, am optat pentru această variantă. Pentru că eram foarte conştient că dacă nu acceptăm să intrăm la guvernare se va reface alianţa cu USR, iar primarii PSD urmau să stea degeaba în următorii trei ani. Oricum, au trecut deja doi ani de când ţara e condusă de PNL, iar, la ultimele rectificări bugetare, primarii PSD am fost total săriţi din schemă, atât în vremea când premier era Ludovic Orban, cât şi în timpul lui Florin Cîţu. Sper să nu se mai întâmple acest lucru!”, a declarat Ion Streinu.
Alesul PSD spune că intrarea social-democraţilor la guvernare era importantă şi pentru că vor începe programele importante de dezvoltare pentru ţară: PNRR şi „Anghel Saligny”. „Am mare încredere în acest plan al conducerii partidului şi am spus de la început că e obligatoriu ca PSD să intre la guvernare, pentru că altfel există riscul să nu obţinem deloc finanţări. Dar nu e vorba doar de asta, ci de a salva întreaga ţară, pentru că a ajuns într-o stare deplorabilă din cauza guvernului condus de Florin Cîţu. Nu am înţeles de ce PNL nu a luat din timp măsuri cu acesta, să nu-l mai lase să decidă totul. Practic, el a îngropat ţara în sărăcie şi vrei să îl laşi tot pe el prim-ministru!? Cum vine asta, pur şi simplu te faci de râs! Cred că Nicolae Ciucă e o variantă mult mai bună pentru postul de prim-ministru din partea PNL decât Florin Cîţu. Sper să nu mă înşel!”, a concluzionat primarul PSD din Şirineasa, Ion Streinu.