miercuri, martie 3, 2021
Administrație

Ion Streinu va face un teren sintetic de minifotbal la Şirineasa

454Vizualizari

• acesta va fi amenajat în curtea şcolii gimnaziale din localitate

Vara trecută, primarul Ion Streinu a reînfiinţat echipa de fotbal din Şirineasa, iar astfel le-a oferit tinerilor din localitate posibilitatea de a fi angrenaţi, din nou, într-o competiţie oficială, la nivel judeţean. În perioada următoare, alesul PSD şi-a propus să realizeze o altă investiţie extrem de utilă în materie de sport, tot pentru tânăra generaţie. Este vorba de amenajarea unui teren sintetic de minifotbal, în curtea şcolii gimnaziale din Şirineasa, unde învaţă, în prezent, circa 180 de copii.
„Voi construi terenul de minifotbal cu bani din bugetul local, iar în acest sens am identificat şi sursa de finanţare, în speţă, banii pe care primăria trebuie să-i recupereze din amenzile de la diferite persoane. Aşa cum am mai declarat, an de an, am reuşit să reduc din nivelul ridicat al restanţelor de la amenzi şi sper să se întâmple la fel şi în 2020. Cât priveşte investiţia în terenul de sport, am găsit deja o ofertă avantajoasă, cu 120 de mii de lei. Noua bază sportivă va dispune, bineînţeles, de gard împrejmuitor, dar şi de sistem de iluminat nocturn. Înainte de a întinde covorul sintetic, vom turna un strat de beton de 8-10 centimetri. Investiţia într-un asemenea teren de fotbal de dimensiuni reduse e foarte necesară, mai ales pentru tineri”, a subliniat Ion Streinu.
În încheiere, primarul social-democrat şi-a exprimat dezamăgirea pentru faptul că Guvernul PNL întârzie alocarea diferenţelor de bani pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, capitol la care şi comuna Şirineasa înregistrează deja restanţe. „Oricât de chibzuiţi am fost, avem probleme cu drepturile pentru persoanele cu dizabilităţi, unde am rămas fără fonduri disponibile în bugetul local. Ne-am achitat partea noastră, iar acum aşteptăm diferenţa de la Guvern. La ultima rectificare bugetară, am trăit o batjocură, deoarece ni s-au dat doar 9 mii de lei, în timp ce alte comune, cu o populaţie de 800 de locuitori, au primit şi 500 de mii. Guvernul PNL trebuie ţină cont de lege până la urmă, în ceea ce priveşte persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, şi să ne aloce diferenţa de bani”, a conchis primarul PSD din Şirineasa, Ion Streinu.