Administrație

Ion Ungureanu (primar Muereasca): CNI va avea o misiune imposibilă, de a face licitații la mii de proiecte depuse de primăriile din toată țara

72Vizualizari
Primarul comunei Muereasca, Ion Ungureanu, a precizat că, la nivel național, unitățile administrativ teritoriale au depus la Compania Națională de Investiții mii de solicitări privind dezvoltarea infrastructurii de drumuri, apă și canalizare, școli și grădinițe și nu numai. În aceste condiții, va fi imposibil ca lucrările să fie scoase la licitație nici măcar în următorii 4-5 ani și, prin urmare, riscăm să pierdem inclusiv o bună parte din cele 30 de miliarde de euro puse la dispoziția României de Uniunea Europeană.
„Soluția ar fi ca toate aceste proiecte să fie depuse pe PNDL III sau pe PNRR. Adică, primăriile să facă licitațiile, pentru a nu pierde mult timp. Celor de la CNI le va fi însă imposibil să se ocupe de toate proiectele. Ar fi păcat să pierdem timp aiurea! Achizițiile publice sunt în SICAP, deci, primăriile le pot face singure, transparent, ca să urgenteze rezolvarea principalelor probleme. Trebuie să ne mișcăm repede, ca să nu treacă din nou banii pe lângă noi”, a argumentat liberalul Ion Ungureanu, primarul localității Muereasca.