luni, iunie 24, 2024
Administrație

Ion Ungureanu speră să înceapă cât mai repede lucrările de asfaltare a drumurilor din Muereasca, pentru care a obţinut finanţare prin „Anghel Saligny”

410Vizualizari
La finele lunii iunie, primarul din Muereasca, Ion Ungureanu, a semnat contractul de finanţare, la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectul de asfaltare a 5 km de drumuri, prin programul „Anghel Saligny”. Pentru această investiţie, alesul PNL a obţinut 8,35 de milioane de lei, iar în total vor fi modernizate opt drumuri. Astfel, vor fi asfaltate străzile Teiului (1078 de metri), Salcâmilor (932 m), Lunca Steleşti (835 m), Trandafirilor (645 m), Găiculeşti (574 m), Cireşului (220 m), Plopului (200 m) şi Bisericii (185 m) – în total fiind vorba de 4669 de metri, la care se adaugă încă 400 de metri de drumuri laterale, de lungimi mai mici.
„După ce am semnat contractul de finanţare, nu ne-a rămas decât să scoatem proiectul la licitaţie în SICAP şi am demarat deja procedurile propriu-zise. Va mai dura însă ceva timp până ce va fi declarată firma câştigătoare. Imediat ce vom avea răspunsul final din partea Comisiei care va analiza ofertele, vom da şi ordinul de începere a lucrărilor. Dacă totul va decurge normal şi nu vor fi contestaţii, sperăm să turnăm primul strat de asfalt pe drumuri încă din această toamnă”, a declarat primarul din Muereasca, Ion Ungureanu.