vineri, decembrie 1, 2023
Administrație

Ion Ungureanu va depune un proiect pe PNRR, pentru montarea de panouri fotovoltaice la şcoala din satul Muereasca de Sus

291Vizualizari
În această perioadă, mai toţi primarii din ţară încearcă să obţină fonduri pentru montarea de panouri solare pe instituţiile publice, pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică. Şi la Muereasca, Ion Ungureanu are în intenţie să se conformeze recomandărilor UE, prin realizarea unui proiect care va ajuta administraţia locală. Intenţia alesul PNL este aceea de a monta panouri fotovoltaice şi de încălzire a apei la şcoala din satul Muereasca de Sus.
„Am depus de mai mult timp la CNI un proiect de modernizare a acestei unităţi de învăţământ, care se află pe lista-sinteză, dar n-am primit încă niciun răspuns în ceea ce priveşte finanţarea. Suplimentar, ne-am propus însă să montăm şi panouri solare pentru producerea de energie electrică şi de încălzire a apei, prin pompe de căldură. Valoarea acestor noi investiţii o vom introduce în devizul general. În acest fel, vom înregistra şi o economie considerabilă la plata energiei electrice. PNRR e singura sursă de unde putem să obţinem finanţare, pentru că prin acest program se derulează, de regulă, investiţiile de alimentare şi încălzire prin panouri solare. Doar aceste proiecte beneficiază de finanţare prin PNRR. Vom încerca şi noi să depunem documentaţia pe PNRR, în speranţa că vom obţine fonduri în următoarea perioadă. Recent, s-a publicat lista cu primele proiecte care au fost aprobate, dar am încredere că vor mai urma şi alte sesiune, inclusiv anul viitor”, a subliniat primarul comunei Muereasca, liberalul Ion Ungureanu.