sâmbătă, martie 6, 2021
Diverse

ITALIA / Ionuţ Dascălu, membru PLUS Băbeni, locuieşte de 20 de ani în Lombardia: „Este o atmosferă INCREDIBILĂ! Lumea iese pe balcoane şi cântă imnului Italiei, se încurajează. Nu se simte deloc panica, precum în alte ţări!”

2.01KVizualizari
Ionuţ Dascălu, născut în Rm. Vâlcea, este membru al filialei PLUS Băbeni, dar locuieşte de aproape 20 de ani în Lombardia, zona din Italia cea mai puternic afectată de virusul Covid-19. Din motive etice, uşor de înţeles, el a luat decizia de a se autoizola la domiciliu în toată această perioadă grea. Vâlceanul mai iese din locuinţă doar o dată pe săptămână, pentru provizii alimentare. Cu toate că presa din România vorbeşte despre o tragedie de proporţii apocaliptice care s-a abătut asupra Italiei (cu sute de morţi pe zi), Ionuţ Dascălu recunoaşte că există o panică generală, dar că lumea nu o arată.
„Este incredibil ce am văzut aici! Lumea iese pe balcoane şi cântă imnul Italiei, aplaudă, bate din palme. Se încurajează reciproc… În astfel de momente, acesta e lucrul cel mai important, să ai moralul ridicat. Vom depăşi, cu siguranţă această perioadă dificilă. Ideea e că Italia are a doua cea mai îmbătrânită populaţie din lume, după Japonia. De aceea, şi atâtea cazuri numeroase de decese cauzate de coronavirus. Sunt mulţi oameni bătrâni şi, bineînţeles, bolnavi. De aici, şi marea problemă… Toată lumea ştie însă ce are de făcut şi respectă asta. Şi românii ar trebui să facă la fel, ca să nu ajungă în aceeaşi situaţie. Este o chestie de prudenţă maximă. Mai bine previi, decât să tratezi!”, a precizat Ionuţ Dascălu, membru PLUS Băbeni.