Fotbal Național

Iris Nicolae Titulescu (din judeţul Olt), adversara campioanei Vâlcii în barajul pentru Liga a III-a. Primul meci va avea loc la…

303Vizualizari
Sparta Rm. Vâlcea a devenit campioană judeţeană, iar în următoarea perioadă va disputa barajul pentru promovare în Liga a III-a. Tragerea la sorţi a meciurilor a avut loc încă din 6 februarie, când s-a stabilit ca reprezentanta Vâlcii s-o înfrunte pe cea din judeţul Olt, unde locul 1 a fost adjudecat de Iris Nicolae Titulescu. La prima vedere, se poate spune că „spartanii” au avut noroc, în condiţiile în care au evitat campioanele din Argeş sau Dolj, care prin definiţie sunt mult mai puternice decât cea din Olt.
Ca şi Sparta Rm. Vâlcea, şi Iris Nicolae Titulescu şi-a adjudecat în premieră trofeul de campioană, după ce, în sezonul trecut, a încheiat de asemenea pe locul 2. În 2023, titlul a revenit echipei Oltul Curtişoara, care a pierdut însă barajul de promovare în Liga a III-a. Ulterior, această formaţie a ajuns totuşi la nivel naţional, graţie unui wild-card oferit de FRF, care s-a trezit cu câteva zile înainte de startul sezonului precedent că nu are echipe suficiente pentru a umple cele 100 de locuri din ultimul eşalon.
Jucătorii antrenaţi de Mihai Lungan au avut şansă şi dintr-un alt punct de vedere, pentru că vor disputa primul meci din această „dublă” în fieful grupării adverse, duminică, 16 iunie, de la ora 18.00. Returul e programat peste o săptămână, mai precis duminică, 23 iunie, dar de la 17.30, pe fostul stadion „Oltchim” din Rm. Vâlcea.
Sursă foto: Facebook