luni, decembrie 6, 2021
Handbal

Iryna Glibko n-a putut fi utilizată cu Krim. „La Bistriţa, mi-am asumat un risc!”

482Vizualizari

Săptămâna trecută, SCM Rm. Vâlcea s-a confruntat cu o problemă mai rar întâlnită în handbal şi, în general, în sporturile de echipă. Astfel, mai multe componente ale lotului au luat un virus şi s-au îmbolăvit grav de gripă, devenind incerte pentru meciul cu Krim Ljubljana, din deplasare. Până la ora startului partidei din Slovenia, staff-ul medical al formaţiei vâlcene a reuşit însă să le recupereze pe majoritatea jucătoarelor bolnave, iar SCM s-a putut prezenta cu o formulă de echipă apropiată de cea obişnuită.
Din acest punct de vedere, singura handbalistă care n-a putut intra însă pe teren sâmbăta trecută a fost Iryna Glibko (FOTO – în prim-plan). Deşi acuza probleme de sănătate încă dinaintea meciului de la Bistriţa, din Cupa României, ucraineanca a fost trimisă atunci pe teren. „Mi-am asumat un risc!”, a spus antrenorul Florentin Pera, după partida de marţea trecută. În condiţiile în care starea medicală a elevei sale nu s-a ameliorat prea mult până sâmbătă, tehnicianul n-a mai riscat şi în meciul din Slovenia şi a ţinut-o pe tuşă pe golghetera Ligii Florilor din ediţia 2017-2018!

Alicia Fernandez Fraga va rata ultimele partide din Main Round-ul Ligii Campionilor

Din păcate, Florentin Pera nu se mai poate baza, în următoarea perioadă, nici pe serviciile Aliciei Fernandez Fraga (FOTO – în stânga), care a fost desemnată cea mai bună „stranieră” a anului 2019, în Liga Florilor. Spanioloaica s-a accidentat în meciul din urmă cu o săptămână, cu Măgura Cisnădie, din deplasare, pe care SCM l-a pierdut surprinzător, cu 25-22. Aceasta a suferit o ruptură musculară şi nu va mai juca deloc în ultimele meciuri din Main Round-ul Ligii Campionilor.