Diverse

Istoria dacilor și romanilor prinde viață la „Festivalul Buridava”, un eveniment extraordinar care are loc la Ocnele Mari (5-7 august)

124Vizualizari
Pe 5, 6 și 7 august, Primăria și Consiliul Local Ocnele Mari vor organiza „Festivalul Buridava”, un eveniment extraordinar ce și-a propus să pună în valoare elementele care definesc stațiunea.

Manifestarea va debuta vinerea aceasta, de la ora 11.00, la Casa de Cultură „Mircea Demetriade”. Acolo, va avea loc o expoziție de pictură a Rozaliei Vețeleanu, urmată de conferința profesorului universitar doctor Constantin Bărbulescu. Sâmbătă, la Esplanada Ștrand Ocnele Mari, se va desfășura deschiderea taberelor antice (dacică și romană). Tirul cu arcul, fierăria, țesutul, olăritul, pielăria, gastronomia nu vor lipsi din peisaj. La ora 12.00, va avea loc parada oficială, de la salină la ștrand, urmată de demonstrații și tactici militare, lupte ale gladiatorilor, scene cu târgurile de sclavi și nu numai. La ora 18.00, vor începe concertele în aer liber, cu Ștefania Diță, elevii Palatelor Copiilor Rm. Vâlcea, Rapsodia Vâlceană, iar, de la 20.30, puteți asista la un spectacol deplin al Tarafului Ionel Tudorache. Duminică, în ultima zi a „Festivalului Buridava”, participanții vor putea revedea taberele antice, iar de la ora 18.00, pe scenă vor urca DJ Edy, Anemary și Bosquito. Evenimentul se va încheia cu un foc de artificii.

„Ne întâlnim din nou, pentru trei zile, la Festivalul Buridava al stațiunii Ocnele Mari. Reluăm astfel unul dintre cele mai importante evenimente locale, după o întrerupere determinată de restricțiile sanitare din anii trecuți. De data aceasta, ne vom bucura împreună de o suită de spectacole cu specific istoric, de la etalarea costumelor antice și a ținutelor militare din epocă și până la lupte ale gladiatorilor, ori ale armatelor din antichitate. O serie de ateliere antice vă vor prezenta meșteșugurile vremii, de la gătit și până la olărit și bătut monede ori mânuirea arcului cu săgeți și a armelor antice pe câmpul de luptă”, a transmis Remus Sasu (FOTO), primarul orașului Ocnele Mari.