miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Național

Istoria se repetă după 40 de ani! În 1979, actualul preşedinte din Treapt era jucătorul unei echipe horezene care a ajuns, de asemenea, în şaisprezecimile Cupei României

376Vizualizari

Anul acesta, Flacăra Horezu a reeditat o performanţă veche de 40 de ani. În 1979, echipa din Treapt a ajuns, de asemenea, în şaisprezecimile Cupei României, în care a înfruntat, pe teren propriu, pe CS Târgovişte. Meciul a fost transmis în direct la radio de cunoscutul crainic Sebastian Domozină. După 0-0, la pauză, dâmboviţenii s-au impus cu 2-0 la final şi au acces în faza următoare a competiţiei.

Vali Grigorescu, preşedinte Flacăra Horezu: „Vrem să le oferim spectatorilor un meci frumos, pe care să nu-l uite niciodată!”

Preşedintele actual al clubului horezean, Vali Grigorescu, a rememorat cu mare plăcere episodul din urmă cu 40 de ani, când era chiar jucător la Flacăra Horezu, care a pornit, de asemenea, de la un nivel inferior, pentru a ajunge într-o etapă atât de avansată a Cupei României. „Pe 9 decembrie, se vor împlini exact 40 de ani de la acel meci cu Târgovişte, care a fost comentat de aici, din Treapt, de regretatul Sebastian Domozină. Adversara noastră era de mijlocul clasamentului în Divizia A şi avea în componenţă jucători precum Gheorghe Gheorghe, Marinescu (care cocheta şi cu lotul naţional) etc. La pauză, a fost 0-0, dar până la urmă am fost învinşi cu 2-0, oaspeţii marcând unul dintre goluri dintr-un penalti. Am pierdut onorabil! Coincidenţa face ca, după 40 de ani, microbiştii horezeni să poată retrăi, din nou, acele momente. Echipa de azi a Flacărei a egalat acea performanţă şi mă bucură că vom juca în şaisprezecimi cu un adversar de calibru din Liga I. De ce? Pentru că vrem să le oferim spectatorilor un meci frumos, pe care să nu-l uite niciodată!”, a subliniat Vali Grigorescu, preşedintele echipei Flacăra Horezu.