Diverse

Iustin Paraschiv (La Provincia) face un complex turistic grandios, pe câteva hectare, în Firijba (Popești). Vezi imagini incredibile!!!

12.1KVizualizari

La Provincia, parte a grupului Carmistin, este unul dintre cei mai importanți actori de pe piața cărnii din România, iar, în curând, va deveni lider în Europa de SUD-EST, în sectorul avicol. Iustin Paraschiv, co-proprietarul brandului, are în plan investiții de peste 250 de milioane de euro în modernizarea și extinderea imperiului său, iar 65 de milioane au fost deja alocate pentru Frâncești, unde se fac un abator de pui și alte clădiri conexe. Iar asta va genera aproximativ 1000 de noi locuri de muncă în Vâlcea.

De curând, după ce a citit câteva articole pe net, Iustin Paraschiv a decis să viziteze satul Firijba, din comuna Popești. Și, potrivit apropiaților săi, s-a îndrăgostit rapid de liniștea zonei, încât a decis să investească aici, pentru a crea un complex turistic grandios, cu SPA-uri, piscine, zonă de ATV-uri, echitație și nu numai. Ceva unic în regiunea noastră! Proprietarul La Provincia a obținut deja prin concesiune două hectare pe platoul zonei și, totodată, a mai cumpărat alte câteva zeci de mii de metri pătrați.

Platoul unde se va face investitia

Complexul turistic va fi ceva deosebit, fără pereche, din ceea ce am înțeles. Imaginați-vă că va fi realizat pe minim 5-6 hectare, mai ales că omul de afaceri a cumpărat și păduri aici. Asta va reprezenta un pas uriaș în ceea ce privește promovarea turismului local. Vă dați seama că zona va exploda ca valoare, va trezi un interes uriaș și pentru alte investiții. Administrația locală a concesionat platoul companiei, pentru a realiza ceva fain. Și, din ce am înțeles, în perioada următoare, vor sosi și utilajele pentru a se apuca de treabă. Tot în Firijba, se va construi un schit. Va fi o altă investiție care va aduce un plus valoare localității noastre, deoarece drumul forestier din Firijba, pe care pot circula mașini, duce la Frâncești, unde sunt două obiective turistice mari, Mănăstirile dintr-un Lemn și Surpatele. De asemenea, avem un om de sport din Băbeni care vrea să construiască mai multe căsuțe de vacanță, fiind de asemenea, cucerit de farmecul zonei. A cumpărat deja teren și urmează să se apuce de treabă. Satul Firijba are un potențial fantastic și ne bucurăm că, în sfârșit, va fi valorificat…„, a explicat primărița din Popești, Aurora Măgură.