duminică, aprilie 11, 2021
Diverse

Jandarmeria şi Poliţia din Vâlcea, în prima linie a luptei contra răspândirii coronavirusului. „Suntem la datorie 24 de ore din 24!”

756Vizualizari
Duminică, 15 martie, au fost depistate pozitiv, cu virusul Covid-19, primele două persoane din judeţul Vâlcea, acestea fiind originare din comuna Muereasca. Este vorba de membrii unei familii, soţ şi soţie, care s-au întors recent din Italia. Din fericire, până în acest moment, nu mai sunt infectate şi alte persoane din Vâlcea. Meritul pentru faptul că răspândirea coronavirusului printre vâlceni nu a luat deloc proporţii aparţine Poliţiei şi Jandarmeriei. Organele de ordine asigură preluarea celor ce revin în ţară de peste hotare şi îi conduc în centrele de carantină din judeţ, pentru a fi izolaţi de restul populaţiei, iar în plus supraveghează atent şi toate punctele medicale special amenajate.
La fel s-a procedat şi cu cele două persoane despre care s-a descoperit ulterior că sunt infectate cu Covid-19. Din momentul în care au ajuns în țară, acestea nu au fost lăsate să intre în contact cu nimeni altcineva, fiind escortate direct în centrul de carantină de la Restaurantul Supca de poliţişti şi jandarmi. Reprezentanţii legii au supervizat permanent apoi zona unde erau izolaţi cei doi soţi, până ce s-a confirmat că aceştia au coronavirus şi au fost mutaţi la spitalul din Craiova.

Mesaj din partea Jandarmeriei Vâlcea pentru toţi locuitorii: „Respectați regulile de igienă şi protejaţi-vă, așa cum și noi o facem!”

„Procedura de însoţire şi supraveghere e foarte bună, persoanele care se întorc de peste hotare nu pot să intre în contact cu absolut nimeni, iar riscul de a transmite altora virusul e aproape zero. Pe această cale, îi anunţă pe toţi vâlcenii care au intrat în ţară înainte de instituirea acestor măsuri, că ar trebui să se autoizoleze la domiciliu şi – mult mai bine! – să solicite să fie testaţi, astfel încât, în cazul în care sunt infectaţi cu coronavirus, să nu-l şi răspândească!”, spun reprezentanţii organelor de ordine din Vâlcea.
„Oboseala și orele de muncă acumulate ne fac să fim mai implicați, mai responsabili în ceea ce privește siguranța voastră și limitarea pe cât posibil a efectelor COVID-19. Nu ne temem și suntem la datorie 24 de ore din 24, pentru siguranţa dumneavoastră, atât pe traseele unde se transportă persoane către punctele de carantină sau către punctele de intrare/ieșire din fiecare județ, cât și în proximitatea locațiilor unde sunt plasate persoane în carantină. Informaţi-vă mereu doar din surse oficiale şi nu uitaţi să respectați regulile de igienă, să vă protejați, așa cum și noi o facem!”, a transmis, pe Facebook, şi Jandarmeria Vâlcea.