vineri, mai 7, 2021
Handbal

Jelena Trifunovic – singura handbalistă de la Vâlcea care a fost desemnată MVP-ul unei etape din Liga Florilor

171Vizualizari

• sârboaica a fost cea mai bună jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea în meciul din runda a 14-a, pe care echipa din Sala Traian l-a câştigat în deplasare, la Dunărea Brăila (31-25)

De la începutul acestui an, Sindicatul Handbaliştilor din România (SHR) şi ProSport au organizat, din nou, topul celor mai buni jucători ai fiecărei etape din cele două competiţii de handbal derulate la nivel naţional (Liga Zimbrilor şi Liga Florilor). „Şaptele” ideal a fost dat publicităţii începând din etapa a 12-a, prima care a avut loc în 2020.
În rundele care s-au desfăşurat în acest an, pe lista celor mai bune jucătoare ale fiecăreia figurează şi o componentă a echipei SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de sârboaica Jelena Trifunovic, care a fost MVP-ul etapei a 14-a (prima din retur), când campioana României s-a impus în deplasare, în fieful formaţiei Dunărea Brăila (31-25). Handbalista din spaţiul ex-iugoslav a marcat atunci 4 goluri. În „şaptele” ideal al acelei etape, şi-a mai făcut loc şi iberica Mireya Gonzalez Alvarez (care a înscris de 9 ori în poarta brăileană), în timp ce Florentin Pera a fost desemnat antrenorul rundei respective.

Alte trei jucătoare din Sala Traian, apreciate pentru prestaţiile lor

În afara derbiului cu CSM Bucureşti, când în echipa ideală a etapei a 18-a au fost incluse portăriţa Yuliya Dumanska şi extrema dreaptă Marta Lopez Herrero, formaţia vâlceană a mai avut o altă jucătoare care a prins un loc în topul SHR. Este vorba de pivotul Asma El Ghaoui, aceasta fiind apreciată pentru evoluţiile sale atât în runda a 15-a (când SCM s-a impus, pe teren propriu, în faţa echipei CSM Slatina, 35-26), cât şi în etapa a 19-a (când Vâlcea a dispus tot acasă de SCM Craiova, 27-22). În ambele meciuri, tunisianca a reuşit să marcheze câte 6 goluri.
Alături de Jelena Trifunovic, până în acest moment, pe lista celor mai bune jucătoare ale etapelor se mai află: Sylwia Lisewska (Minaur Baia Mare) – în rundele a 12-a şi a 19-a, Cristina Neagu (CSM Bucureşti) – a 13-a, Elizabeth Omoregie (CSM Bucureşti) – a 15-a şi Rebeca Necula (CS „U” Cluj-Napoca) – a 16-a. În ceea ce priveşte etapa a 17-a, încă nu s-a alcătuit „şaptele” ideal, deoarece aceasta nu s-a încheiat complet (mai este de jucat meciul AHCM Slobozia – CSM Bucureşti).

Vara trecută, Vâlcea a cucerit cele mai multe premii la Gala SHR

Aşa cum se cunoaşte, va trecută, SCM Rm. Vâlcea a cucerit numeroase premii la Gala organizată de SHR. Portăriţa Yuliya Dumanska a fost desemnată „regina” evenimentului, ea fiind inclusă şi în echipa ideală a campionatului precedent, alături de Cristina Florica (extremă stânga), Samara da Silva Vieira (cea mai bună apărătoare) şi Iryna Glibko (inter stânga) – ucraineanca obţinând şi distincţia pentru cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor. Altfel, Florentin Pera şi-a adjudecat premiul pentru cel mai bun antrenor, în urma voturilor acordate de peste 1200 de sportivi şi sportive din întrecerile interne de handbal.