sâmbătă, martie 6, 2021
Fotbal Național

Jucătorii de la Flacăra Horezu au efectuat, vinerea trecută, ultimul antrenament, iar apoi au plecat la casele lor. „Sper să ne întoarcem cât mai repede la fotbal!”

330Vizualizari
FRF a întrerupt competiţiile fotbalistice pe plan naţional, din cauza pandemiei globale de coronavirus, iar printre echipele care au intrat într-o vacanţă forţată (momentan, până pe 31 martie!), se numără şi Flacăra Horezu. Week-end-ul trecut, „olarii” nu au mai făcut deplasarea la Pâncota, pentru a disputa meciul cu Şoimii Lipova, iar vineri, 13 martie, au efectuat şi ultimul antrenament. Apoi, toţi jucătorii au plecat la casele lor, urmând să se întoarcă în Treapt atunci când se va relua campionatul.

Adi Popa: „Am trasat fiecărui jucător un program individual de pregătire”

„Vinerea trecută, am avut ultima şedinţă de pregătire, iar apoi i-am lăsat pe toţi jucătorii să plece la casele lor. O să-i anunţăm să revină la Horezu când vom putea să reîncepem antrenamentele. I-am trasat fiecăruia un program de pregătire individuală, ca să nu vină înapoi cu multe kilograme în plus. Fiind vorba de nişte jucători profesionişti, sunt sigur că îşi respectă meseria şi nu vor face excese. Pe de altă parte, ei trebuie să mai respecte şi măsurile anunţate de autorităţi pentru a evita infectarea cu coronavirus. În speţă, să evite pe cât posibil întâlnirile cu oameni care au fost peste hotare şi sunt suspecţi de Covid-19. Din cauza coronavirusului, nici portarul Robert Popa nu a mai mers la naţionala Under 17, deoarece şi competiţiile interţări au fost suspendate. Pe de altă parte, şi juniorii noştri au intrat în vacanţă forţată, le-am dat liber tuturor grupelor copii”, a declarat Adi Popa, antrenorul-jucător al echipei Flacăra Horezu.

Liga a III-a, întreruptă pentru trei week-end-uri (13-14, 20-21 şi 27-28 martie)

În condiţiile în care FRF a amânat toate competiţiile până pe 31 martie, asta înseamnă că Liga a III-a va fi întreruptă timp de trei săptămâni. Primul week-end fără fotbal a fost cel trecut (13-14 martie), dar nu vor avea loc meciuri nici pe 20-21 şi 27-28 martie. „Sunt trei săptămâni pe care le vom sări, dacă sezonul se va relua pe 3-4 aprilie. Vom vedea ce va fi, dacă situaţia din ţară se redresează şi vor fi semnale că vom reîncepe campionatul. Ne confruntăm cu o situaţie delicată nu doar în fotbal, ci şi în tot sportul mondial. Generaţia noastră nu s-a mai confruntat cu aşa ceva şi încercăm să ne adaptăm şi să luăm deciziile cele mai bune”, a adăugat oficialul din Treapt.

Doar patru jucători din lotul echipei horezene sunt originari din Treapt

„Vom lua o decizie în ceea ce priveşte momentul când ne vom reuni, în funcţie şi de când va decide Federaţia că se va relua sezonul. Deocamdată, nu putem şti cum vor decurge lucrurile, ca să avansăm o dată exactă în privinţa reluării antrenamentelor. Situaţia în ţară e foarte grea, aşa că trebuie să luăm lucrurile în serios. Pe primul loc e sănătatea tuturor şi nu trebuie să ne jucăm deloc cu asemenea lucruri. Sper să ne întoarcem cât mai repede la fotbal! Dacă situaţia se reglează la finele lunii martie, îi vom anunţa să revină, dacă nu – pauza forţată se va prelungi”, a încheiat Adi Popa.
Antrenorul-jucător din Treapt ne-a mai dezvăluit că doar patru fotbalişti din lotul echipei Flacăra Horezu sunt originari din oraşul administrat de primarul Nicolae Sărdărescu. Este vorba de Adrian Popa, Raul Nistor, Radu Georgescu şi Adrian Stănică. Restul provin din alte localităţi ale ţării.