joi, februarie 29, 2024
Handbal

Kristina Liscevic (ex-SCM Rm. Vâlcea), pentru a doua oară consecutiv – cea mai bună „stranieră” din Liga Florilor

686Vizualizari
În această săptămână, FRH a anunţat superlativele sezonului 2021-2022 din handbalul feminin. Astfel, în urma voturilor acordate de antrenori, au fost desemnate cele mai bune jucătoare din competiţia internă. Pentru al doilea an consecutiv, titlul de „cea mai bună handbalistă străină din Liga Florilor” a revenit sârboaicei Kristina Liscevic (inter centru, 32 de ani) – care a evoluat până în această vară la SCM Rm. Vâlcea. În schimb, trofeul pentru „cea mai bună jucătoare română din Liga Florilor” a fost adjudecat de Cristina Laslo (inter centru, 26 de ani) – fostă la Minaur Baia Mare, care va juca, din noul sezon, la Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud.

„Finalul Ligii Florilor MOL a adus, pe lângă premiile obișnuite – campioana, locul 2 și locul 3 și un eveniment pe care l-am așteptat: cele mai bune jucătoare din Liga Florilor MOL, un moment devenit reper pentru handbalul nostru a întârziat, anul acesta, din cauza evenimentelor internaționale. Însă așteptarea a meritat, iar votul antrenorilor din Liga Florilor MOL de la începutul sfârșitul anului 2021 arată așa:
• „Cea mai bună jucătoare română” din Liga Florilor în 2021 – Cristina Laslo;
• „Cea mai bună jucătoare străină” din Liga Florilor în 2021 – Kristina Liscevic.
La evenimentul unde s-au decernat trofeele, au participat Camelia Ene – CEO & Country Chair MOL România – și Constantin Din, președintele FRH”, se spune în comunicatul postat pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Handbal.

Cristina Laslo – cea mai bună jucătoare română din Liga Florilor, Cristina Neagu – cea mai bună handbalistă din România în 2021

În condiţiile în care Cristina Neagu (CSM Bucureşti) – golghetera Ligii Florilor – nu a obţinut în acelaşi timp şi distincţia pentru „cea mai bună jucătoare română”, Federaţia Română de Handbal a venit cu precizări în privinţa sistemului de acordare a premiilor şi a transmis că aceasta a fost desemnată deja – tot prin votul antrenorilor – „cea mai bună handbalistă din România în anul 2021”.

„La sfârșitul fiecărui an, toți antrenorii din Liga Florilor MOL au dreptul de a vota cele mai bune sportive din trei mari categorii:
1. Cea mai bună handbalistă din România
2. Cea mai bună româncă din Liga Florilor MOL
3. Cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor MOL
Prima categorie ia în calcul aportul unei jucătoare la performanțele clubului său, în competițiile interne (Liga națională, adică Liga Florilor MOL și Cupa României Fan Courier sau Supercupă) și internaționale (EHF Champions League în acest caz) și în plus participarea respectivei sportive în meciurile Naționalei.
Cea de-a doua categorie premiază aportul celei mai bune jucătoare de origine română strict în Liga Florilor MOL.
Cea de-a treia categorie premiază jucătoarea străină considerată cea mai bună din Liga Florilor MOL (fără Cupa României).
Votul antrenorilor echipelor participante în Liga Națională de la sfârșitul anului 2021 a dus la următorul rezultat:
• Cea mai bună jucătoare româncă în anul 2021: Cristina Neagu
• Cea mai bună jucătoare româncă din Liga Florilor 2021: Cristina Laslo
• Cea mai bună jucătoare străină din Liga Florilor 2021: Kristina Liscevic
Niciun reprezentant al Federației Române de Handbal nu a participat la acest vot.
Cristina Neagu a primit trofeul de „Cea mai bună jucătoare româncă în anul 2021” înaintea partidei România – Danemarca, de la Mioveni, din 2 martie 2022, în fața sălii arhipline și în direct la televizor.
Cristina Laslo și Kristina Liscevic au primit premiile la sfârșitul sezonului 2021-2022, într-o ceremonie organizată de sponsorul competiției pe 30 mai 2022”, au detaliat reprezentanţii FRH.
Sursă foto: Facebook Federaţia Română de Handbal