Administrație

La Bărbăteşti, Constantin Bănacu vrea să introducă 15 kilometri de reţea de gaze prin FDI

312Vizualizari

În vară, primarul Constantin Bănacu a depus o documentaţie la Guvern, pentru a asfalta încă 2,43 de kilometri de drumuri în comuna Bărbăteşti, prin FDI. Proiectul figurează pe lista celor eligibile, care a fost anunţată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, la sfârşitul lunii octombrie, dar asta nu înseamnă că a fost deja aprobat pentru finanţare. Iar de acest lucru e conştient şi alesul PSD! Investiţia se referă la modernizarea a 11 porţiuni de drumuri, valoarea totală a acesteia fiind de 3,18 milioane de lei.
„De felul meu, nu cred în minuni! Deocamdată, proiectul nostru se află doar pe lista celor eligibile, dar nu la finanţare. De altfel, în cea de-a treia sesiune prin FDI, nicio localitate din Vâlcea nu figurează cu vreo investiţie aprobată. Au fost acceptate de oriunde, dar nu din judeţul nostru. Am auzit că Guvernul PNL nu va mai continua acest program şi m-ar întrista să fie aşa, deoarece proiectul de asfaltare a drumurilor era foarte benefic pentru comună. Ar fi mare păcat să nu realizăm această investiţie. Dacă nu va mai fi FDI, măcar să înceapă PNDL 3!”, a subliniat Bănacu.

Constantin Bănacu: „Cei 15 kilometri de reţea de gaze pe care vrem să-i realizăm în prima fază reprezintă cam 70 la sută din comună”

Social-democratul a mai adăugat că, tot prin FDI, spera să primească fonduri şi pentru a înfiinţa reţeaua de distribuţie de gaze naturale în comuna Bărbăteşti, pentru început pe o lungime totală de 15 kilometri. „În prima fază, sistemul de gaze va fi introdus pe drumul judeţean care traversează localitatea, precum şi pe uliţele mai importante. Apoi, ne vom ramifica şi către celelalte zone, la fel ca odinioară, cu proiectele de apă şi canalizare. Cei 15 kilometri de reţea pe care vrem să-i realizăm în prima fază reprezintă cam 70 la sută din comună. Înainte de a întocmi documentaţia, am mers în teren şi i-am întrebat pe toţi oamenii de pe uliţele lăturalnice dacă vor să racordeze şi câţi. Am făcut acest sondaj, ca să nu avem surpriza că nu se va lega nimeni la reţea sau doar vreo 3-4 case. Trebuia să facem asta, pentru ca proiectul să fie profitabil. Şi ne-a bucurat enorm când am văzut că sunt artere unde se vor racorda toate gospodăriile. După ce vom introduce şi sistemul de gaze, comuna Bărbăteşti se va număra printre cele care vor dispune de toate utilităţile, ceea ce înseamnă că vom îmbunătăţi traiul considerabil oamenilor. Acesta este şi motivul pentru care sper că Guvernul PNL nu va închide FDI-ul, pentru a putea realiza şi noi cele două proiecte, pe drumuri şi gaze. De fapt, nici nu ştiu ce interes ar avea Executivul să pună punct acestui program, mai ales că sunt şi mulţi primari liberali – chiar foarte mulţi! – care au obţinut fonduri pentru investiţii majore, unele chiar de zeci de milioane de lei!”, a concluzionat primarul PSD din Bărbăteşti, Constantin Bănacu.