Administrație

La Bărbăteşti, lucrările de asfaltare a drumurilor prin ADI BPC vor demara abia la primăvară. „Am avut ghinion cu firma care a câştigat licitaţia!”

625Vizualizari

În comuna Bărbăteşti, vor demara, în primăvară, lucrările de asfaltare a drumurilor pentru care primarul Constantin Bănacu a obţinut finanţare în vara anului 2017, prin PNDL 2. Proiectul a fost realizat prin ADI BPC, în parteneriat cu omologii săi din Costeşti (Toma Peştereanu) şi Pietrari (Nicolae Moraru).

Proiectul vizează modernizarea a 11 drumuri de interes local, în lungime totală de 5,46 de kilometri

„Din păcate, deşi începusem cel mai bine dintre cele trei comune din ADI BPC, cu prima licitaţie adjudecată în SICAP, nici până în prezent n-au demarat lucrările de asfaltare. Am avut ghinionul că licitaţia a fost câştigată de o firmă din Bucureşti, care n-a asfaltat niciun centimetru. Singurele lucrări care s-au realizat au fost cele de betonare a patru drumuri cu lungimi de circa 200 de metri, pentru că am avut şi aşa ceva în proiect, acestea fiind mai greu accesibile, astfel că nu au putut fi asfaltate deocamdată! Toate celelalte tronsoane au fost pregătite pentru a turna covorul bitumonos. Am trimis deja o adresă reprezentanţilor acelei firme, să se prezinte cât mai repede la Bărbăteşti pentru a rezilia contractul. Vom face procesul verbal de rigoare, inventarierea drumurilor şi celelalte proceduri, după care vom scoate din nou proiectul la licitaţie, pentru tot ceea ce ar mai fi de executat. Legea ne dă posibilitatea ca investiţia să fie încredinţată direct în a doua etapă, aşa că ne vom grăbi din acest punct de vedere, astfel încât, când se va îndrepta vremea, să ne apucăm direct de asfaltări”, a afirmat Bănacu.
Proiectul pentru care alesul PSD a obţinut finanţare de la Ministerul Dezvoltării vizează modernizarea a 11 drumuri de interes local, în lungime totală de 5,46 de kilometri. „Cele patru drumuri scurte pe care le-am betonat însumează, în total, aproape 1 kilometru. Mai avem incluse în proiect asfaltările drumurilor spre Stoeneşti (cu o lungime de aproape 2 kilometri), Pietrari (700 de metri) şi Costeşti (800 de metri). În plus, ar mai fi vorba de modernizarea a încă două tronsoane, de 760 şi, respectiv, 440 de metri, care se leagă între ele, precum şi a altuia mai scurt, de circa 100 de metri, în Bârzeşti. Pe lângă asfaltări, mai avem de realizat mai multe ziduri de sprijin şi circa 4 kilometri de rigole”, a mai adăugat Constantin Bănacu.

Bănacu speră că noul dispensar din Bărbăteşti va fi deschis în cel mai scurt timp

Pe de altă parte, în perioada următoare, primarul din Bărbăteşti speră să inaugureze şi noul dispensar uman pe care l-a construit în localitate. Pentru această investiţie, social-democratul a obţinut 2,01 milioane de lei, tot prin PNDL 2. „Dispensarul e gata, dar nu l-am deschis deocamdată din cauză că încă mai avem unele probleme cu centrala termică. Din păcate, aceasta nu merge perfect şi nu asigură căldura necesară tuturor încăperilor, aşa că trebuie să mai revizuim puţin instalaţia. Aşteptăm vizita reprezentanţilor firmei care a montat-o, ca să rezolve această problemă apărută. Sper să-l deschidem în cel mai scurt timp! Nu putem să mutăm doctorii şi pacienţii acolo, până ce nu vom avea căldură, mai ales că e foarte frig în această perioadă. În rest, totul e OK, s-a făcut şi inventarierea la toată aparatură, iar echipamentele au fost desfăcute, verificate şi luate în primire”, a încheiat Constantin Bănacu.