miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

La Bărbăteşti, se lucrează intens la proiectul de asfaltare a 5,4 kilometri de drumuri, prin ADI BPC

259Vizualizari

Potrivit primarului Constantin Bănacu, în comuna Bărbăteşti, se continuă lucrările de modernizare a mai multor drumuri de interes local. Investiţia beneficiază de finanţare prin ADI BPC, în care alesul PSD s-a asociat cu colegii săi din Pietrari (Nicolae Moraru) şi Costeşti (Toma Peştereanu). Bănacu a declarat că la Bărbăteşti vor fi asfaltate nu mai puţin de 9 drumuri, lungimea totală a acestora fiind de 5,4 kilometri. Valoarea investiţiei pentru care social-democratul a primit fonduri în vara anului 2017, prin PNDL 2, este de 1,5 milioane de euro.

Constantin Bănacu, primarul comunei Bărbăteşti: „Aşa cum am mai afirmat, lucrările la ultimele trei tronsoane din cadrul proiectului au început abia în vară. Până atunci, activitatea s-a derulat pe celelalte, la terasamente şi la pregătirea acestora pentru asfaltare. Una dintre arterele importante ce vor fi asfaltate asigură legătura cu comuna Costeşti şi are o lungime de doar 785 de metri. În trecut, am mai turnat asfalt pe alţi 2,1 kilometri din acelaşi tronson şi a mai rămas de realizat doar această diferenţă, pe care am inclus-o în proiectul pe PNDL 2. Din câte ştiu, la Costeşti, ar mai fi de asfaltat încă vreo 400 de metri, după care ambele localităţi vor fi legate între ele printr-un drum de calitate”.

Constantin Bănacu a premiat 13 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Pe 8 septembrie, cu prilejul sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, primarul Constantin Bănacu a organizat cu mult fast cea de-a 48-a ediţie a Festivalului dansului popular vâlcean „Brâul de Aur”. Cu această ocazie, pe scena amplasată lângă Stadionul „Inu Bănacu” au urcat artişti de seamă din muzica românească. Este vorba de Mariana Ionescu Căpitănescu, Marian Medregoniu, Alina Darap Achim, Eugenia Filip, Neluţu Achim, Emanuel şi alţii. De asemenea, locuitorii au putut urmări şi tradiţionala paradă a porturilor populare oferită de cele 11 ansambluri folclorice invitate, care au reprezentat localităţile Dăeşti, Sălătrucel, Slătioara, Pesceana, Rm. Vâlcea, Valea Mare, Mădulari/Şuşani, Costeşti, Băbeni, Amărăşti şi, bineînţeles, din Bărbăteşti (Ansamblul „Brâuleţul”). Pe de altă parte, de Ziua Comunei Bărbăteşti, social-democratul a organizat şi festivitatea de premiere a celor 13 cupluri care şi-au aniversat 50 de ani de căsătorie în 2019. Fiecare dintre acestea a primit câte o diplomă, o şampanie şi 350 de lei. Festivalul dansului popular vâlcean „Brâul de Aur” s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.